ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orice persoană care a intrat pe holurile clădirii Capitolului SUA în timpul protestului de săptămâna trecută este etichetată acum drept „terorist intern” de către instituția americană.
 
Puțini își mai amintesc însă de un eveniment care a avut loc în 1983, în aceeași clădire, cu o semnificație la fel de importantă. Doi teroriști de stânga au detonat o bombă în clădirea Capitolului SUA, chiar la ușa republicanilor. Explozia  a aruncat in aer ușa biroului liderului democrat, Robert Byrd, fost „membru exaltat” în KKK și un prieten apropiat al lui Bill și Hillary Clinton.
 
Cu toate astea, Bill Clinton i-a iertat pe „teroriști interni” care aproape că erau să-l trimită pe lumea cealalată pe prietenul Byrd. Iar Washington Post scria în 1983 spune că bomba a spulberat și „vestiarul republican”. O explozie a provocat grămezi de moloz chiar în fața ușilor camerei Senatului, distrugând pereți despărțitori și ferestre, afectând vestiarul republican și deteriorând mai multe opere de artă la etajul al doilea, potrivit The Federalist.
 
Bomba părea să fi fost plasată pe sau sub un scaun de la fereastră, pe coridorul care ducea la camera Senatului ”, explica articolul. Costul prejudiciului estimat a fost de 1 milion de dolari ... în 1983!

Persoanele condamnate pentru comiterea atacului, Linda Evans și Susan Rosenberg, au executat fiecare 16 ani din pedeapsă.

Femeile făceau parte dintr-un grup numit M19, care era „o ramură” a mișcării comuniste Underground din anii 1970.
 
Potrivit unei cronologii istorice a grupării de stânga, făcută de revista Smithsonian, M19 a comis atacuri cu bombă și asupra unui birou FBI, clădirii Israel Aircraft Industries, consulatului sud-african din New York și Fort McNair și Navy Yard din DC.

Dar actele de teroare radicală de stânga ale grupării M19 au început să fie privite cu indulgență la Washington, care îi va ierta pe unii dintre membrii săi de o parte din condamnarea la închisoare.

În 2001, New York Post relata că reprezentantul Democraților din New York,   Jerry Nadler, care astăzi ocupă funcția de președinte al Comitetului Judiciar al Camerei, a jucat un „rol crucial” în decizia lui Bill Clinton de a comuta sentința lui  Susan Rosenberg. Un purtător de cuvânt al Nadler a declarat pentru Post că aceasta a furnizat „informații convingătoare”.  Iar asta ar fi avut un „rol cheie” în decizia președintelui de a-o include pe Rosenberg pe lista sa de 140 de grațieri, cu doar câteva momente înainte ca George W. Bush să vină la Casa Albă.

În prezent, Susan Rosenberg ocupă funcția de vicepreședinte al consiliului de administrație al Thousand Currents. Acest grup, așa cum precizează chiar pe site-ul său, „oferă cadrul legal și administrativ pentru a permite BLM să își îndeplinească misiunea”.
 

Cazul lui Rosenberg amintește de lista lungă, din ultimul an, a actelor de terorism de stânga, fie scuzate, fie aprobate de democrați și aliații lor în mass-media corporatistă, care acum condamnă atacurile violente asupra Capitoliului.

Nadler, ca președinte al comitetului judiciar al Camerei, a fost printre cele mai vocale voci din Congres, revoltat de haosul de la Capitoliu. El a cerut imperativ ca președintele Trump să fie pus sub acuzare după ce nu a reușit să-l înlăture cu succes anul trecut.

În schimb, în urmă cu doar câteva luni, Nadler respingea categoric violențele comise de activiștii marxiști de la Antifa, grupare teroristă de stânga, considerându-le un „mit”, în timp ce anarhiștii militanți au aruncat America în haos.