ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adaptare pentru televiziune a benzilor desenate „Batwoman” va deveni primul serial live-action cu supereroi în care personajul principal este o lesbiană, anunță breitbart.com.

Serialul este creat pentru canalul CW, alăturându-se unor proiecte ca „The Flash”, „Arrow”, „Legends of Tomorrow” și „Supergirl”.

Personajul Batwoman a fost introdus în anii 1950, ca iubită a lui Batman, cu scopul de a risipi zvonurile potrivit cărora eroul adorat de copii era homosexual. 

Dar iată cum explică producătorul decizia de a face din personajul principal o lesbiană:

„În scenariul pentru Batwoman, scris de Caroline Dries, bazat pe personaje din benzile desenate, eroii sunt înzestrați cu pasiune pentru justiția socială și cu un fler aparte. Kate Kane urcă pe străzile din Gotham ca o adevărată Batwoman, o luptătoare a străzii, lesbiană pe față, foarte bine pregătită, gata să înfrunte criminalitate orașului. Dar nu o numiți încă un erou. Într-un oraș disperat să-și găsească salvatorul, Kate trebuie să-și depășească propriii demoni înainte de a-și găsi chemarea și a deveni simbolul speranței pentru Gotham”.

Personajul din noua peliculă  nu se va baza pe eroul cunoscut creat de Barbara Gordon - Batgirl, ci pe personajul homosexual al lui Kate Kane, care a debutat ca super-erou, o lesbiană, în 2006.