Liceenii francezi care au luat parte de curând la o lecție anti-rasism au fost avertizați că ar fi „bizar” să fie mult mai impresionați de incediul de la catedrala Notre-Dame decât de situația migranților din Marea Mediterană, scrie breitbart.com.

Fostul fotbalist francez, Lilian Thuram, care a făcut parte din  echipa națională, a denunțat  ceea ce el a descris ca fiind  „ierarhie” a emoției, în care incendiul care a afectat catedrala pariziană a provocat mai multă durere publică decât faptul că zilnic mor imigranți ilegali africani.

În timpul unei astfel de lecții anti rasism, ținută la o școală din Corsica, unde a dorit să le arate elevilor că trebuie să combată prejudecățile care există în Franța, Thuram a spus că oamenii sunt „creaturi emoționale” și că este normal ca orice parizian să fie afectat de evenimente precum incendiul de la Notre-Dame. „Există, însă, uneori impresia că există ierarhii în ceea ce privește aceste emoții”, a spus fostul fotbalist, deranjat de faptul că „lumea nu este la fel de mișcată” la vederea „oamenilor care mor în timp ce traversează Marea Mediterană”. Așa cum s-a întâmplat recent, după incendiul care a distrus acoperișul unei biserici vechi de peste 800 de ani, considerată unul dintre cele mai imprtante simboluri ale creștinilor din Franța.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.