ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liceenii francezi care au luat parte de curând la o lecție anti-rasism au fost avertizați că ar fi „bizar” să fie mult mai impresionați de incediul de la catedrala Notre-Dame decât de situația migranților din Marea Mediterană, scrie breitbart.com.

Fostul fotbalist francez, Lilian Thuram, care a făcut parte din  echipa națională, a denunțat  ceea ce el a descris ca fiind  „ierarhie” a emoției, în care incendiul care a afectat catedrala pariziană a provocat mai multă durere publică decât faptul că zilnic mor imigranți ilegali africani.

În timpul unei astfel de lecții anti rasism, ținută la o școală din Corsica, unde a dorit să le arate elevilor că trebuie să combată prejudecățile care există în Franța, Thuram a spus că oamenii sunt „creaturi emoționale” și că este normal ca orice parizian să fie afectat de evenimente precum incendiul de la Notre-Dame. „Există, însă, uneori impresia că există ierarhii în ceea ce privește aceste emoții”, a spus fostul fotbalist, deranjat de faptul că „lumea nu este la fel de mișcată” la vederea „oamenilor care mor în timp ce traversează Marea Mediterană”. Așa cum s-a întâmplat recent, după incendiul care a distrus acoperișul unei biserici vechi de peste 800 de ani, considerată unul dintre cele mai imprtante simboluri ale creștinilor din Franța.