ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de designeri americani a inventat un joc ce recreează atmosfera din închisorile secrete ale CIA, unde agenții foloseau tehnici de interogare considerate adevărate torturi, pentru a obține informații de la prizonieri.  
 
Jucătorii trebuie să-și asume rolul unui agent american repartizat în timpul războiului din Irak într-un centru de detenție situat în apropierea orașului-port Umm Qasr, din sudul Irakului. 

Pe parcursul jocului, ei trebuie să interacționeze cu prizonierii irakieni, să-i interogheze și să aleagă între diversele metode de tortură pentru a obține informații de la aceștia. Jucătorii au posibilitatea să aleagă între electrocutare, simularea înecului, dar și alte metode. Dacă interogarea merge prea departe, ei pot ucide prizonierii, potrivit theatlantic.com, citat de b1.ro. De asemenea, jucătorii au posibilitatea de a-i muta pe captivi dintr-o celulă în alta.

Lagărul recreat în joc a existat și în realitate. Creatorii jocului susțin că au ales să introducă jucătorul într-o astfel de experiență pentru a-i arăta rolul închisorilor americane în radicalizarea noii generații de luptători și teroriști.

Temându-se pentru siguranța lor, cei cinci creatori, absolvenți ai Carnegie Mellon University și New York University, au dorit să rămână anonimi.