ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea presei occidentale s-a concentrat în aceste zile asupra declarațiilor făcute de miliardarul american George Soros  la Forumul Economic Mondial de la Davos despre social media și despre oligarhia arbitrilor informațiilor. 

Site-ul Breitbart.com. prezintă însă cele cinci teme majore expuse de Soros în discursul rostit la Davos, și care arată setul de strategii la care stânga democrată din SUA va recurge în următorii ani pentru a contracara politica lui Donald Trump.

1. Trump încearcă să transforme America într-un stat mafiot!
 
O spune Soros, omul care care a subminat națiunile și instituțiile, prin tot felul de conspirații și scheme menite să îl facă mai bogat. Soros, cunoscut și drept cel care „a spart Banca Angliei”,  devenit celebru în 1992, când a făcut un profit uriaș pariind împotriva lirei sterline, care s-a prăbușit și a fost retrasă din mecanismul european al ratelor de schimb, nu a dat niciodată doi bani pe statul național și integritatea sa. Dar iată ce a afirmat miliardarul:
„Atribui lungimea discursului meu gravității problemelor cu care ne confruntăm astăzi ... Mișcarea actuală din istorie mi se pare destul de dureroasă. Societățile deschise sunt în criză, iar diverse forme de dictaturi și state mafiote, exemplificate de Rusia lui Putin, iau amploare. În Statele Unite, președintele Trump ar dori să înființeze un stat mafiot, dar nu poate, deoarece Constituția, instituțiile și societatea civilă nu o vor permite”.

În cazul în care Soros nu a  observat, tabăra lui se află în război cu Constituția Statelor Unite. De la sponsorizarea organizațiilor care susțin deschiderea granițelor pentru imigranții ilegali și care încearcă să eludeze statul de drept, până la sprijinul său pentru adversarii celui de Al Doilea Amendament, Hillary Clinton și Barack Obama, stânga democrată nu face decât să arate că 
 
„Constituția este decât o bucată de hârtie.  Obama și beneficiarii generozității  lui Soros sunt cei care ar prefera SUA un stat mafiot, scrie Breitbart.

2. Lumea trebuie să accepte o Coree de Nord nuclearizată!

Teoriile geopolitice ale lui Soros nu sunt susținute de idealurile apărării naționale sau de preocupările legate de securitatea globală, ci mai degrabă de propriile motivații egoiste. De aceea, o Coreea de Nord nuclearizată pare să-i fie pe plac. Indiferent ce ar fi, pentru a spulbera hegemonia americană, pentru el este un plus. Asta înseamnă inclusiv ridicarea Chinei. Perseverența sa în a susține că lumea acceptă o Coree de Nord nuclearizată dovedește acest lucru. Același Soros spunea înainte de Davos: „Ascensiunea unor lideri cum ar fi Kim Jong Un în Coreea de Nord și Donald Trump în Statele Unite are mult de-a face cu acest lucru. Ambii par să fie dispuși să riște un război nuclear pentru a se menține la putere”.

Acest nivel de a analiza ignoră în mod intenționat probabilitatea destul de mare a reluării negocierilor dintre cele două Coreo, în timpul mandatului lui Trump.

3. Mai mulți democrați, mai mulți judecători activiști

Soros a ales cu grijă formularea din această parte a discursului său pentru a face să pară imparțial. Din păcate pentru el, trecutul său important de donator în politica din America, precum și modul în care a refuzat să se ocupe de oricare dintre aceste probleme atunci când candidatul său favorit de la începutul anilor 2000 - Barack Obama era în funcție - nu îl poate scuti de partizanat, așa cum ar vrea.

„Apreciez la Trump motivarea excelentă pe care a dat-o a susținătorilor de bază, dar pentru fiecare susținător câștigat, el a creat cel puțin egal numărul de adversari, care au fost la fel de puternic motivați.
 
De aceea, mă aștept la o victorie covârșitoare a democraților în 2018. Obiectivul meu personal în Statele Unite este de a ajuta la restabilirea unui sistem de funcționare a două partide. Acest lucru va necesita nu numai o victorie zdrobitoare în 2018, ci va fi nevoie și de un Partid Democrat care să aibă ca scop o redistribuire nepartizană, numirea judecătorilor bine calificați, un consens corect realizat și alte măsuri care impun funcționarea unui sistem de partid.”

4. Salvarea Uniunii Europene de ea însăși!

„Țelul nostru actual este de a ajuta la salvarea Uniunii Europene pentru a o reinventa radical”, a spus Soros la Davos.

În prezent există susținători ai UE care cred că Uniunea funcționează prefect și că este populară în rândul oamenilor din țările membre. Cu toate acestea, sunt mulți care ar lăsa-o oricând se moară.

„UE s-a bucurat de sprijinul entuziast al populațiilor generației mele, dar acest lucru s-a schimbat radical după criza financiară din 2008", a spus Soros. Uniunea și-a pierdut drumul pentru că a fost guvernată de tratate învechite și o credință greșită în politicile de austeritate”,  a continuat el.

Complet fals!, scrie Breitbart. Nu vechimea tratatelor este problema, ci premisa de pe care ele au fost construite: eroziunea suveranității naționale. În plus, în timp ce „austeritatea a fost implementată la unele națiuni mai mici, nu există niciun semn că austeritatea ar fi fost cauza principală pentru rezultatul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE sau pentru dezamăgirea tot mai mare vizavi de blocul comunitar a statelor din Grupul de la Vișegrad.

„Cum putem împiedica Uniunea Europeană să renunțe la valorile sale?”, a întrebat Soros, tot el oferind și răspunsul: „Trebuie să o reformăm la toate nivelurile: la nivelul Uniunii în sine, la nivelul statelor membre și la nivelul electoratului. Suntem într-o perioadă revoluționară; totul este supus schimbării. Deciziile luate acum vor determina forma viitorului”, a proclamat Soros.

5.Uniunea Europeană trebuie să dea Africii anual 20% din bugetul său 

Referindu-se  la criza migranților, pe care organizațiile lui pentru societăți deschise a ajutat-o să ia amploare, încurajând valul de refugiați, Soros a afirmat că Uniunea Europeană nu face suficient pentru a ajuta Africa și, prin urmare, pentru a limita migrația.

El susține că proiectul, un compromis între Uniunea Europeană și Uniunea Africană, ar costa aproximativ 30 de miliarde de euro pe an, aproximativ 20% din bugetul total al Uniunii Europene.

Dar nu vă faceți griji!, comentează Breitbart.com. Soros vrea ca banii să fie împrumutați, și nu să fie luați direct de la statele membre. Ceea ce înseamnă că copiii dvs. vor trebui să-și facă griji, nu voi!

„A avea acorduri cu statele africane este un lucru foarte important. Suma de bani care îi este dedicată acum Africii  nu este suficientă. Trebuie să fie mult mai mare și să provină din Uniunea Europeană. Nu din statele membre, deoarece problema refugiaților este o problemă europeană și are nevoie de o soluție europeană. Iar Uniunea Europeană are o putere de împrumut foarte mare, neangajată. Veți avea nevoie de cel puțin 30 de miliarde de euro pe an, pentru mai mulți ani, ca să vă dedicați dezvoltării democratice în Africa, astfel încât numărul de migranți care vin aici să se micșoreze”, a comentat Soros.