ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aparent, totul a plecat de la un filmuleț în care un cetățean negru este ținut la pământ, de către un polițist alb care-i pune genunchiul pe gât. Ulterior, cetățeanul de culoare a decedat. Asta se întâmpla acum șase zile.

Imediat a explodat mass-media și protestele în Minneapolis, locul unde s-a petrecut fapta. După aceea, mai multe orașe americane sunt în flăcări, există morți și răniți, pagube materiale imense.

Nici nu mai contează acum dacă respectivul cetățean de culoare a fost ucis de către polițistul alb pentru că deja mare parte din media corporatistă a decretat „rasismul” ca fiind o „urgență” în Statele Unite ale Americii.


Și nu doar mass-media: multe dintre vedetele show-biz-ului american au sărit să toarne gaz pe foc. Inclusiv vedete afro-americane care câștigă zeci de milioane de dolari pe lună, care sunt idolatrizate de către milioane de americani albi și care se bat pe burtă cu liderii Partidului Democrat care au condus America 16 din ultimii 27 de ani!

Ceea ce am putut observa eu este că majoritatea celor care participă la răzmeriță nu e formată din negri, ci albi. Și tineri. Cum se explică?

Cum se poate explica o asemenea furie și distrugere într-un moment în care niciodată America n-a fost mai liberală, mai multiculturală, mai seculară, mai progresistă? Nu sunt homosexuali, lesbiene, transexuali, travestiți, atei, negri, hispanici, asiatici, etc, vedete în cultura populară americană?

Culmea, șeful poliției din Mineapollis, în subordinea se afla cel acuzat de crimă, e afro-american. Iar primul care-l arestează pe Floyd este un polițist negru, alături de el fiind un coleg de origine asiatică!

Și nu e un caz izolat: în multe orașe din SUA, șefii poliției, procurorii șefi sau ofițerii „de rând” sunt negri. Sau hispanici. Ba chiar penultimul președinte al SUA a fost negru. Cum poate fi atunci rasismul o „urgență” în SUA, așa cum proclamă CNN sau MSNBC sau New York Times?


Evident, nu este vorba de așa ceva. Ceea ce se întâmplă acum în SUA este rezultatul politicilor duse de progresiștii americani - cei de la care și-a luat și „dreapta” românească lumina, inclusiv USR- de victimizare eternă a minorităților și de schimbare (revoluție) permanentă.

Că această politică a fost dusă cu bună știință de la vârful elitelor americane o demonstrează cazul primarului New Yorkului, democratul Bill de Blasio. Unchiul acestuia a lucrat pentru CIA în Iran și a fost un confident la fostului șah al Iranului, iar acum, fiica acestuia, Chiara, a fost arestată de poliție pentru participarea la protestele din ultimele zile. Să nu-mi spuneți că această femeie, Chiara de Blasio, crescută cu tot ce are America mai bun și provenind dintr-o familie din establishment, a suferit din cauza rasismului.

Dacă această femeie ar fi spus negrilor de-acum 50-80 de ani în ce condiții trăiește și că „suferă din cauza rasismului”, cred că respectivii s-ar fi tăvălit pe jos de râs, asta dacă n-ar fi internat-o la psihiatrie pe respectiva.

Ești tânăr, te naști în SUA, cea mai puternică și liberă din lume, „țara tuturor posibilităților”, dar vezi că e greu. Trebuie să muncești mult, să te zbați, să te chinui. Și vine un politician și zice: „nu e vina ta, e vina societății. Societatea nu te apreciază, te discriminează pentru că ești negru, hispanic, homo, etc. Albii continuă să te oprime, așa cum o făceau și acum 200 de ani”. Și apare un caz precum „George Floyd”. Aha! Iată dovada! Ce dacă e statistic dovedit că poliția americană ucide mai mulți albi decât negri anual, n-are importanță.

 

E suficient să ne gândim la propaganda deșănțată care s-a dezlănțuit de la alegerea lui Trump: că oprimă negrii, minoritățile, că e „white supremacist”, etc. Aiureli. Niciodată în istoria înregistrată a Americii, nu a existat o rată mai mică a șomajului printre afro-americani. Degeaba. Până la coronavirus, economia mergea strună. Degeaba!

Tinerii de toate culorile au profitat de moartea lui George Floyd ca să jefuiască magazinele de lux. Să se îmbrace și ei ca vedetele și influencerii de la care-și iau lumină pe social media și de la TV. Iar elitele progresiste, care trăiesc într-un lux cu mult peste cel al boierilor și nobililor de-odinioară, îi cocoloșesc și le spun că ceea ce fac „e de înțeles” pentru că „au fost oprimați”. Vedetele de la Hollywood se grăbesc să strângă bani pentru eliberarea celor arestați pentru incendieri și jafuri. Ireal! Evident, nu mai există nici problema „distanțării sociale”, care era invocată contra protestatarilor anti-lockdown. Dar ăia erau cu libertățile, cu religia, erau „câh”...

Ultima revoltă masivă de acest gen s-a petrecut în 1992, pe vremea unui alt președinte republican și pe fondul a 11 ani de conducere de dreapta. Ce interesant. Se pare că rasismul poliției americane se manifestă doar când la conducerea țării se află republicanii, iar când ajung progresiștii, polițiștii se transformă în zâne blânde.




Ce trebuie să mai înțelegem este faptul că în SUA, ca și în Occidentul european, sunt oameni care și-au construit carierele profesionale pe denunțarea „rasiștilor, bigoților, intoleranților, etc”. De-aceea, orice caz, oricât de mic, trebuie hiperbolizat pentru ca afacerea aceasta să prospere.

Este, în oglindă, ceea ce se întâmplă și-n România, cu corupția: pentru că nu avem conflicte rasiale, s-a inventat „anticorupția”. S-au născut cariere și influenceri pe „anticorupție”. Așa cum „America e rasistă” , „România e coruptă”. Iar cei care trăiesc din anticorupție trebuie să pună accent mereu pe eventualele cazuri descoperite - mai puțin cele ale aliaților lor politici - pentru ca viața lor profesională să nu rămână fără obiect.

Așa s-a născut USR și în oarecare măsură, PLUS. Nu întâmplător aceste grupări sunt legate de establishmentul occidental, care este progresist.

Cu „rasismul” și „corupția” poți controla perfect societățile. Pentru că nu sunt măsurabile și pentru că mizează pe „sentiment”. De altfel, susținătorii „rasismului” și ai „corupției” s-au dovedit a fi cei mai cuminți și obedienți subiecți ai autorităților în cazul măsurilor aberante din lockdown.

Și încă ceva foarte important: cei care le spun acum americanilor și lumii întregi să nu-i judece pe cei care dau foc Americii, jefuiesc și omoară, sunt tot aceia care își trimit emisarii la noi să ne învețe cum e cu statul de drept, respectarea drepturilor omului și a proprietății.

Să ținem minte!