ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a Statelor Unite a anunțat că va dezbate cazul cofetarului care a refuzat să facă un tort de nuntă pe motiv că cuplul care l-a comandat este homosexual, ceea ce-i afecta, afirmă brutarul, convingerile religioase.

Acest dosar este considerat de experți de o importanță specială, deoarece el opune două principii extrem de importante pentru americani, și anume libertatea confesională și interdicția discriminării în funcție de orientarea sexuală.

Înalta Curte a acceptat să adauge acest dosar calendarului sesiunii sale de audieri, care începe în octombrie, în ziua marcării a doi de ani de la hotărârea istorică prin care a legalizat căsătoria gay pe întregul teritoriu american.

În acest dosar se înfruntă patiseria Masterpiece Cakeshop și Comitetul Drepturilor Civice în statul Colorado.
Să accepte să facă tortul de nuntă „i-ar fi displăcut lui Dumnezeu”, a declarat patiserul, refuzând să preia comanda.

”Este mai mult decât o nimica toată. Dacă un magazin se vrea deschis publicului, atunci el trebuie să fie deschis tuturor”, a comentat ACLU, o influentă organizație de apărare a libertăților, care se opune patiserului.

Nu este singurul caz de acest fel. În 2015, alți doi cofetari creștini, Aaron și Melissa Klein, au fost penalizați dur pentru că au refuzat să facă un tort pentru o „nuntă” unisex. Statul Oregon a decis ca cei doi cofetari să plătească 135.000 dolari cuplului de lesbiene pe care au refuzat să le servească, ulterior cofetaria fiind închisă.