ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegătorii britanici ar vota, la referendumul din 23 iunie, pentru menținerea țării în Uniunea Europeană, arată un sondaj dată publicității miercuri și preluat de agenția de presă DPA.

Aproape două treimi dintre participanții la sondaj și-au declarat scepticismul față de UE, dar numai 30% au afirmat că doresc ieșirea țării din blocul comunitar.

Aproape jumătate dintre respondenți au fost de acord cu afirmația că apartenența la Uniunea Europeană "subminează identitatea distinctivă a Marii Britanii", dar numai un sfert au fost de părere că economia se va îmbunătăți prin părăsirea Uniunii.

"Deși preocuparea culturală larg răspândită în Marea Britanie stă la baza multor îndoieli și temeri legate de relația cu UE, preocuparea în sine este, în mod tipic, insuficientă pentru a convinge pe cineva că Marea Britanie chiar ar trebui să iasă din Uniune", a declarat analistul politic John Curtice, citat de Agerpres.

Britanicii vor decide pe 23 iunie dacă vor, sau nu, să rămână în Uniunea Europeană. Data referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE a fost anunțată de premierul David Cameron, în urma unei reuniuni Cabinetului, care a avut loc la Londra, săptămâna trecută.