ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent în fața a mii de soldați veniți din  toate colțurile țării să îl asculte, președintele chinez Xi Jinping a cerut joi trupelor chineze să nu se teamă de „nici de suferință, nici de moarte”, deoarece sarcina lor glorioasă este de a continua ordinele partidului.

,,Personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăți sau de moarte. Ofițerii și soldații ar trebui să fie îngrijiți în mod generos, în timp ce stilurile de lucru nedorite și corupția ar trebui să fie restricționate cu hotărâre”, a spus președintele chinez, ca un veritabil comandant-șef care conduce o putere globală, ordonând începerea unor pregătiri noi și mai intense în 2018, scrie express.co.uk.

Xi Jinping a cerut armatei să consolideze pregătirea militară orientată spre luptă și să se concentreze asupra mijloacelor de război de înaltă tehnologie.

"Creați o forță de elită, puternică, care să fie întotdeauna pregătită pentru luptă, capabilă să lupte și să fie sigură de victorie, pentru a îndeplini sarcinile atribuite de Partid și de oamenii din noua eră. O atenție deosebită ar trebui acordată digitalizării, astfel încât să fie promovate talente militare de înaltă clasă”, a afirmat liderul de la Beijing, agitând în timpul discursului pumnul drept.

Xu Guangyu, general chinez în rezervă, a declarat pentru The Global Times: „Pentru prima dată de la înființarea statului chinez, instrucțiunile privind instruirea militară au fost emise în mod direct de către președintele Comisiei Militare Centrale (CMC), arătând că îmbunătățirea pregătirii pentru luptă este acum o misiune strategică pentru armata chineză”.

De la preluarea mandatului, în 2012, Xi Jinping a militat pentru dezvoltarea capacităților armatei chineze, care este în prezent cea mai mare din lume din punct de vedere numeric (2.285.000 – personal activ).


Informația vine pe fondul tensiunilor globale crescânde date de rivalitățile dintre Washington, Moscova și Beijing, precum și în contextul opiniilor diferite privind cel mai bun mod de a rezolva criza din Coreea de Nord, situație care riscă să distrugă echilibrul și așa fragil al păcii între principalele superputeri.

În timp ce președintele chinez și omologul său american Donald Trump păreau că doresc să aibă relații destul de cordiale în 2017, primul an de mandat al președintelui SUA, liderii celor două mari puteri economice dau semne că se pregătesc în 2018 pentru o relație mult mai tensionată.

China este implicată în conflictul din Peninsula Coreeană privind dezvoltarea programelor nucleare și cu rachete balistice, favorizând de mai multe ori partea nord-coreeană. În plus, regimul de la Beijing a exprimat pretenții tot mai ferme pentru vaste întinderi din Marea Chinei de Sud, s-a angajat în confruntări cu Japonia asupra unor insule din Marea Chinei de Est, precum și cu India în privința unor regiuni din Himalaya.