ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circulația mașinilor cu rândul, la sfârșit de săptămână, în funcție de numărul de înmatriculare - par sau impar - impusă de Nicolae Ceaușescu românilor le va părea curând germanilor o boierie.

Ministrul german al Transporturilor a declarat că va trebui interzisă total circulația rutieră în zilele de sâmbătă și duminică pentru a se conforma legii Net Zero a emisiilor de carbon.

Volker Wissing a cerut modificarea legii pentru a exclude domeniul Transporturilor din cadrul obiectivelor pentru „Salvarea Planetei”.

Altminteri, nemților va trebui să li se interzică total să circule cu mașina în weekend, iar acest lucru este o veste greu de comunicat cetățenilor, a spus el.

Legea ar trebui modificată înainte de jumătatea lunii iulie, când ar trebui să intre în vigoare.

Într-o scrisoare adresată șefilor de grupuri parlamentare din coaliția guvernamentală, Wissing explică:

„O reducere corespunzătoare a performanțelor traficului nu va fi posibilă decât prin intermediul măsurilor restrictive dificil de comunicat populației, cum ar fi interdicțiile de circulație la scară națională și pe o durată nedeterminată sâmbăta și duminica.”

Solicitarea lui Wissing, care este membru al formațiunii liberale FDP, a fost primită cu iritare de colegii social-democrați și „verzi”, care l-au acuzat că „sperie populația”.

La rândul său, organizația Greenpeace l-a acuzat pe ministru că vrea să blocheze măsurile climatice.

Ceea ce l-a făcut pe ministru să revină într-un interviu la radio, afirmând că a spus „doar purul adevăr”:

„Nu poți economisi o asemenea cantitate mare (de emisii de carbon) decât renunțând la mașini și camioane.”

Și a adăugat:

„Cei care, ca Greenpeace sau Verzii, spun mereu că legea privind protecția climatică trebuie să rămână neschimbată, pot acum să fie speriați de consecințele politicilor lor.”