ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ceh, Andrej Babis, a respins propunerile Germaniei privind reforma sistemului european de azil încă de dinainte ca ele să fie prezentate formal, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul ceh Andrej Babis a declarat, într-un interviu publicat, sâmbătă, de portalul Novinky.cz, că „imigrația ilegală este pur și simplu inacceptabilă, la fel ca toate ideile despre relocarea refugiaților''.

„Nu voi mai vorbi deloc despre migrație. Am respins clar această dezbatere în 2018 și nu vom abandona această atitudine. Gata!'', a spus Babis. ''Ar fi fundamental greșit. Este vorba despre o atitudine de principiu. Oamenii m-au ales să reprezint interesele Cehiei și cetățenii cehi'', a argumentat șeful executivului de la Praga.

Ministrul german de interne Horst Seehofer urmează să prezinte planul Germaniei privind reforma regulilor europene în materie de azil la reuniunea miniștrilor de interne din statele UE care se desfășoară luni la Bruxelles.

Germania, Franța, Italia și Malta au ajuns în septembrie la un acord pentru a gestiona fluxurile migratorii din Mediterana Centrală printr-un sistem de redistribuire a migranților între state UE, un acord la care doresc să ralieze și alte state membre ale blocului comunitar dispuse să participe în mod voluntar la acest sistem.