ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Guvernul ceh vrea să mărească veniturile bugetare prin introducerea unei taxe speciale pentru companiile multinaționale, a declarat sâmbătă premierul Andrej Babis, transmite Reuters, citată de news.ro.
 
Bugetele pentru acest an și cel viitor prevăd deficite de 40 de miliarde de coroane (1,76 miliarde dolari), respectiv 0,8% din PIB pe an, față de echilibrul sau surplusurile din anii anteriori.

Creșterea economică mai lentă obligă guvernul de centru-stânga să reducă cheltuielile și să găsească noi surse de venituri pentru a îndeplini obiectivul stabilit.

”Vom introduce o taxă digitală pentru companiile multinaționale care fac afaceri în Cehia, dar nu sunt înregistrate aici”, a afirmat Babis într-un interviu publicat în cotidianul Lidove Noviny.

Babis nu a menționat niciun nume de companie care va fi afectată de această taxă și nici nivelul acsteia, acestea fiind negociate cu ministrul de Finanțe Alena Schillerova.

Guvernul analizează să reducerea cheltuielilor, după ce Ministerul de Finanțe a redus previziunile referitoare la evoluția PIB-ului pentru anii următori.