Guvernul ceh vrea să mărească veniturile bugetare prin introducerea unei taxe speciale pentru companiile multinaționale, a declarat sâmbătă premierul Andrej Babis, transmite Reuters, citată de news.ro.
 
Bugetele pentru acest an și cel viitor prevăd deficite de 40 de miliarde de coroane (1,76 miliarde dolari), respectiv 0,8% din PIB pe an, față de echilibrul sau surplusurile din anii anteriori.

Creșterea economică mai lentă obligă guvernul de centru-stânga să reducă cheltuielile și să găsească noi surse de venituri pentru a îndeplini obiectivul stabilit.

”Vom introduce o taxă digitală pentru companiile multinaționale care fac afaceri în Cehia, dar nu sunt înregistrate aici”, a afirmat Babis într-un interviu publicat în cotidianul Lidove Noviny.

Babis nu a menționat niciun nume de companie care va fi afectată de această taxă și nici nivelul acsteia, acestea fiind negociate cu ministrul de Finanțe Alena Schillerova.

Guvernul analizează să reducerea cheltuielilor, după ce Ministerul de Finanțe a redus previziunile referitoare la evoluția PIB-ului pentru anii următori.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews