ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Terestre ale Statelor Unite (US Army) pregătesc cea mai amplă desfășurare de trupe, de pe continentul european, din ultimii 25 de ani.
 
Potrivit unui anunț al Comandamentului Forțelor Terestre americane din Europa (US Army Europe), Statele Unite și aliații lor din diferite țări NATO și partenere pregătesc exercițiul denumit „Defender 2020”. La acesta ar urma să participe 37.000 de militari din 18 țări. D
intre aceștia, 20.000 vor fi militari americani trimiși în Europa special pentru acest exercițiu, iar alți 9000 de americani care participă la exercițiu vor proveni din trupele staționate permanent în Europa, scrie presa germană.
 
De asemenea, 20.000 de elemente de tehnică militară vor fi trimise din SUA în Europa, în cadrul acestui exercițiu.

Pe lista țărilor participante se află Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Spania, Marea Britanie și SUA. Dintre aceste 18 țări, 10 sunt menționate și ca țări gazdă ale exercițiului. Cel puțin până în acest moment, România nu este inclusă pe lista țărilor participante, scrie România Liberă.

Dintre țările participante, un rol esențial va avea Germania, prin care vor trece ample formațiuni militare. De aceea, Germania va asigura "convoaie suport" și va construi o nouă facilitate militară în zona Lüneburg Heath (landul Saxonia Inferioară). 

Exercițiul "Defender 2020" se va desfășura în perioada februarie 2020 - august 2020, iar perioada lui maximă este programată în perioada aprilie - mai 2020.

Statele Unite, care au cea mai importantă participare la exercițiu, vor trimite un cartier general de divizie, trei unități de luptă de nivel brigadă blindată, o brigadă de artilerie și una de sprijin - toate din cadrul Forțelor Terestre. De asemenea, vor participa militari americani din Forțele Aeriene, din Forțele Navale și din Infanteria Marină.

Scopul unui asemenea antrenament este acela ca „în viitor, Forțele Terestre să fie gata să se desfășoare, să lupte și să câștige decisiv lupta împotriva oricărui adversar aflat în apropiere, într-un conflict generalizat, multi-domeniu, de mare intensitate”, subliniază comunicatul transmis, la data de 7 octombrie 2019, de US Army.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews