ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalele unui chirurg francez sugerează că a abuzat sexual peste 200 de copii, timp de 30 de ani. Este cazul cutremurător de pedofilie care în aceste zile iese la iveală în Franța, scrie 7sur7.be.

Ar putea fi cel mai mare scandal de pedofilie din Franța, dezvăluie site-ul La Charente Libre. Jurnalele medicului Joel Le Scouarnec, sexagenar, scot la lumină detalii cutremurătoare despre abuzurile sexuale asupra copiilor. Și asta pentru că specialistul în chirurgie abodminală explica, detaliat, cu desene explicite, dar și prin cuvinte, abuzurile și fanteziile pe care le avea cu minori.

Peste 200 de nume de copii au fost găsite în aceste jurnale încă din anii 90. Unele dintre abuzuri ar fi avut loc în timp ce copiii erau sub anestezie, în timpul spitalizării lor.

Totul a început într-o zi de aprilie 2017, în mica localitate Jonzac, din vestul Franței, cu mărturia unei fetițe de 6 ani. Imediat, la domiciliul medicului au fost găsite documente compromițătoare.

În 2005, medicul fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de pornografie infantilă. Nu se aflase, la acea vreme, întreaga grozăvie. A fost lăsat în libertate și a recidivat. Acum e în închisoare.

Poliția a găsit la locuinta sa caietele în cauză, dar și fotografii, păpuși, peruci și obiecte sexuale. 

Chirurgul a fost demis în martie pentru două violuri comise asupra minorilor și trei infracțiuni sexuale.
 
Ancheta va trebui să stabilească dacă toate numele găsite în acele jurnale sunt victime reale sau dacă este o fantezie, a declarat avocatul său.

Primul proces care va începe în curând se referă la 4 acuzații de viol și agresiune sexuală asupra minorilor. Alte 3 cazuri au fost prescrise.