ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 273 de persoane au murit după ce au fost vaccinate pentru COVID-19 începând cu 22 ianuarie, potrivit datelor guvernului SUA publicate vineri. Decesele au fost raportate către VAERS, sistemul de urmărire a leziunilor vaccinate pentru Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), potrivit LifeSiteNews.

VAERS a înregistrat până în prezent 9.845 evenimente adverse, posibil legate de vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer și Moderna, deși numărul real de cazuri este probabil mult mai mare.

Peste 25 de milioane de americani au primit doze fie de vaccin Pfizer-BioNTech, fie de la Moderna, care au fost autorizate pentru utilizare de urgență luna trecută, după mai puțin de un an de dezvoltare. Vaccinurile, care sunt încă experimentale din punct de vedere tehnic, nu pot preveni infecțiile asimptomatice COVID-19 sau să dureze mai mult de un an.

Decesele în urma vaccinării COVID-19 urmărite de VAERS, dintre care cele mai multe au avut loc în 48 de ore, includ cele 210 persoane care au primit vaccinul Pfizer și 118 cărora li s-a administrat vaccinul Moderna. Datele noi vor fi publicate de VAERS în fiecare vineri.
 
Un bărbat în vârstă de 28 de ani, fără afecțiuni preexistente, a fost „găsit fără viață la locul de muncă” în New Jersey, la două săptămâni după ce a primit vaccinul Pfizer în decembrie, relatează un raport VAERS. 
 
 
În Arizona, o femeie în vârstă de 88 de ani, cu artrită și hipertensiune arterială, a suferit „dureri la nivelul spatelui și dureri de cap extreme” și vărsături după ce a luat vaccinul Pfizer. „Ea a intrat în comă și a fost intubată”.