ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renumitul profesor de psihologie Jordan Peterson a publicat pe Twitter o listă cu cele 12 principii care, spune el, pot salva civilizația. Printre cele „12 porunci” ale lui Peterson se regăsește și cea conform căreia „familiile heterosexuale formate din doi părinți constituie piatra de temelie necesară pentru o politică stabilă”.

Peterson nu se teme de reacțiile negative la această chestiune, deoarece, după cum a afirmat în repetate rânduri, a citit toată literatura științifică pe această temă și este dispus să înfrunte pe oricine în această privință, nuami că dar până acum nu s-a arătat nimeni dispus să intre cu el într-o polemică, scrie LifeSiteNews.

Punctele esențiale ale ace provin dintr-o discuție pe care a avut-o anul treut cu privire la cele 12 principii necesare pentru un conservatorism al secolului al XXI-lea.

Peterson și-a explicat rațiunea de a sprijini familia tradițională, declarând: „Ei bine, băieții și fetele au nevoie de modele ale fiecărui sex. Știu că este un lucru groaznic de spus, dar e posibil. Este cu siguranță și cazul în care familiile intacte cu doi părinți au copii care se dezvoltă mai mult decât familiile destrămate, iar familiile destrămate sunt o catastrofă pentru toată lumea”.

„Când începi să pretinzi că unitatea familiei tradiționale este doar o altă construcție și că nu reprezintă ceva fundamental pentru organizarea politică ... nu ai nicio dovadă pentru această afirmație și există o mulțime de  dovezi contrare”, a adăugat el.

Acestea sunt cele 12 porunci care pot salva civilizația expuse de profesorul canadian Jordan Peterson:

1. Ipotezele fundamentale ale civilizației occidentale sunt valabile.

2. Existența socială pașnică este preferabilă izolării și războiului. În consecință, aceasta necesită pe bună dreptate un sacrificiu al impulsului individual și idiosincrasiei.

3.Ierarhiile de competență sunt de dorit și ar trebui promovate.

4. Frontierele sunt acceptabile. De asemenea, limitele imigrației sunt acceptabile. În plus, nu ar trebui să se presupună că cetățenii societăților care nu au evoluat în funcții politice privilegiate pentru drepturile individuale nu pot deține valori în conformitate cu astfel de politici.

5. Oamenii ar trebui să fie plătiți astfel încât să fie capabili și dispuși să îndeplinească îndatoriri sociale.

6. Cetățenii au dreptul inalienabil de a beneficia de rezultatul muncii lor oneste.

7. Este mai nobil să-i înveți pe tineri despre responsabilități decât despre drepturi.

8. Este mai bine să faci ceea ce toată lumea a făcut întotdeauna, dacă nu ai un alt motiv temeinic să faci altceva.

9. Schimbarea radicală ar trebui privită cu suspiciune, mai ales într-o perioadă de schimbare radicală.

10. Guvernul ar trebui să-i lase pe oameni pe propriile lor capacități cât mai mult posibil.

11. Familiile heterosexuale cu doi părinți constituie piatra de temelie necesaeră pentru o politică stabilă.

12. Ar trebui să judecăm sistemul nostru politic în comparație cu alte sisteme politice actuale și nu cu alte utopii ipotetice.

Considerat una dintre cele mai influente și controversate personalități ale momentului, conservator, intelectual rafinat, psihologul Jordan Peterson are peste 1 milion de abonați pe canalul sau de YouTube și peste 50 de milioane de vizualizari, la clipurile sale. Cartea intitulată „12 Reguli de viață - Un antidot la haosul din jurul nostru” a devenit nr. 1 cea mai vândută carte pe site-ul Amazon.

În vârstă de 55 de ani,  Peterson este profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, numele său devenind și mai cunoscut în 2016, când a refuzat să 
folosească pronume neutre din punctul de vedere al genului la universitate, așa cum îl obliga legea canadiană. Pentru asta, el a fost lăudat, de unii, pentru gândirea sa liberă, dar acuzat de alții de „transfobie”.