ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În numele corectitudinii politice și al luptei anti-rasism, totul e posibil. Chiar și mutilarea unei opere de artă. Un scandal e pe cale să izbucnească în Italia, după ce celebra „Pietà” a lui Michelangelo a fost transformată, încă nu cu dalta și ciocanul, de Academia Pontifică pentru Viață. Aceasta a postat pe Twitter un fotomontaj al celebrei sculpturi, în care Iisus - ținut pe brațe Fecioara Maria - este pictat în negru.
 
Titlul este următorul: „O imagine care merită un discurs”. 

Un discurs prin care, cel mai probabil, APV a încercat să se alinieze mișcării Black Lives Matter, dar a generat  controverse pe rețelele de socializare, și nu numai.  Comentatorii spun că e o ofensă adusă credinței creștine și artei.
 
Cineva a scris că asistăm „la o operațiune chiar mai rea decât vandalismul lui Laszlo Toth, geologul maghiar care a zdrobit cu ciocanul Pietà, în 1972: „A făcut mai puțin rău”.