ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul prezentator de vreme din SUA, Al Roker, nu a mai fost prezent în emisiunea „Today” de la USA Today, după ce a suferit de cheaguri de sânge și a fost internat în spital.

Meteorologul cu vechime în prezentarea vremii, în vârstă de 68 de ani, a anunțat pe Instagram că a fost internat în spital pentru o „problemă complicată” și că acum se recuperează, potrivit usatoday.com.  

„Săptămâna trecută am fost internat în spital cu un cheag de sânge în picior, care mi-a trimis niște cheaguri în plămâni”, a scris el vineri într-o postare pe Instagram, în care apărea un buchet de flori și o cană NBC. „Sunt atât de norocos că primesc îngrijiri medicale grozave și că sunt pe calea recuperării. Mulțumesc pentru toate urările de bine și pentru rugăciuni și sper să ne revedem în curând”, a mai scris prezentatorul.

Co-prezentatorii emisiunii „Today” i-au transmis urările lor de bine lui Roker în comentarii.

„Ești cea mai puternică persoană pe care o cunoaștem. Ne este dor de tine și ne revedem în curând”, a scris Savannah Guthrie.

Cheagurile de sânge, sau tromboza venoasă profundă, apar de obicei la nivelul piciorului, dar se pot dezvolta și în braț, potrivit Johns Hopkins Medicine. „O parte a cheagului, numită embolie, se poate rupe și poate ajunge la plămâni”, ceea ce poate întrerupe fluxul de sânge către plămâni.

Presa alternativă menționează și motivul cel mai posibil pentru care a suferit cheagul de sânge.

Este distribuit și un video cu vaccinarea prezentatorului, în care putem auzi cum, înainte de vaccinare, Al Roker îl intreabă pe doctor dacă vaccinarea anti-Covid este sigură. Putem auzi răspunsul neșovăitor al acelui doctor: „Absolut!”