ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) indică o rată a mortalității pentru COVID-19 de numai 0,26%, dublu față de cea a gripei sezoniere, dar mult mai mică decât estimările inițiale, scrie Evenimentul Zilei.

Determinarea ratei mortalității COVID-19 a fost unul dintre cele mai importante deziderate ale oamenilor de știință, de la descoperirea bolii, la sfârșitul anului trecut. Însă, din eroare sau rea-credință, omenirea a fost bombardată cu cifre apocaliptice

La începutul lui februarie, experții de la Imperial College din Londra au estimat că în jur de 1% dintre infecțiile cu COVID -19 duc la deces.

Cifra aceasta, care era de zece ori mai mare decât cea a gripei sezoniere, a reprezentat un șoc pentru Statele Unite, Marea Britanie și pentru lumea întreagă, fapt care a determinat luarea unor măsuri severe de restricționare a libertăților individuale.


Aceste estimări îngrijorătoare au persistat timp de luni de zile. Consilierul medical al Casei Albe, faimosul, de acum, medic Anthony Fauci, a declarat că boala „este de 10 ori mai mortală decât gripa”.

Organizația Mondială a Sănătății, blamată în repetate rânduri de către Trump, a anunțat la începutul lui martie că rata mortalității este de 3,4%, sporind panica și înăsprind regimurile de izolare din lumea întreagă.

Totuși, administrația Trump a îndemnat guvernatorii statelor să relaxeze restricțiile, fapt care i-a atras critici severe din partea presei. În ultimele săptămâni, totuși, în Statele Unite, estimările atât de sumbre privind rata mortalității, s-au mai luminat.

Ținând cont de testele serologice la scară mare, care au indicat că maladia este mult mai răspândită, și în consecință mult mai puțin mortală, decât se crezuse inițial, oamenii de știință și-au revizuit estimările privind rata mortalității.

Pe 22 mai, CDC a publicat o listă numită „scenarii de planificare pandemică a COVID-19”. Documentul enunță cinci scenarii diferite, dintre care unul este numit „cea mai bună estimare curentă” a pandemiei.

Scenariul afirmă că rata generală a mortalității pentru COVID-19 este de 0,4%. Totuși, CDC spune că estimează că 35% dintre infecții aunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că rata totală a mortalității, în scenariul „cea mai bună estimare” este de 0,26%.

Cifra deceselor de COVID-19 a ajuns în Statele Unite în jurul a 100.000, iar potrivit statisticilor CDC, numărul victimelor de gripă înregistrate anual este de circa 60.000.