ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de elevi ai Liceului din Opelika, Alabama, au refuzat să fie reduși la tăcere după ce Fundația „Freedom From Religion” (Eliberare de Religie) din Wisconsin a impus inspectoratului școlar să înlocuiască obișnuita rugăciune dinaintea meciului cu un moment de tăcere, informează pagina Activist Mommy

Conform modului de acțiune care a consacrat-o, Fundația „Freedom From Religion” (F.F.R.F.) s-a folosit de propria-i interpretare a Amendamentului Întâi al Constituției S.U.A. pentru a amenința cu acțiuni în justiție Consiliul Educațional al Școlilor publice din orașul Opelika dacă vreunul dintre angajații săi, în special antrenorii de fotbal, va continua să organizeze sau să încurajeze rugăciunea creștină înaintea meciurilor de fotbal sau a oricăror altor evenimente școlare.

În scrisoarea adresată Consiliul Educațional, obținută de Alabama News Network, fundația ateistă a invocat îngrijorarea unui părinte care s-a simțit într-atât de ofensat de rugăciunea publică încât a vrut să-și mute copiii în alt district școlar. 

„Este ilegal pentru o școală de stat să susțină mesaje religioase la manifestările sportive școlare și ilegal pentru antrenorii acesteia să își conducă echipele la rugăciune”, a argumentat în acea scrisoare Christopher Line, avocatul F.F.R.F. Potrivit acestuia, „Curtea Supremă a interzis în mod expres rugăciunile rostite la microfon cu ocazia evenimentelor sportive ale școlii de stat, chiar dacă ar fi inițiate de elevi (și nu de antrenori - nr.r.)”. 

Asemeni multor altor districte școlare, și Liceul din Opelika a optat să renunțe la rugăciune și să o înlocuiască printr-un moment de tăcere.

„Recunoaștem că S.U.A. se întemeiază pe domnia legilor și vom respecta legea în vigoare”, a declarat Mark Neighbors, responsabil școlar, citat de The Opelika Observer. „Elevii noștri au voie să se roage, dar antrenorii noștri nu au voie să participe.”

Ziarul titra că următorul meci al gazdelor va începe cu un moment de tăcere, în locul celui de rugăciune, dar lucrurile nu au decurs conform așteptărilor. În loc să rămână tăcuți și să cedeze pretențiilor F.F.R.F., elevii din Opelika s-au ridicat în picioare și au rostit Rugăciunea Domnească, într-un gest de binecuvântată răzvrătire.

Elevii îndrăzneți au dovedit un curaj nemaipomenit de a sta drepți și a chema Numele Domnului. Model de bărbăție pentru unii, nu și pentru reprezentanții fundației ateiste, care deocamdată au rămas fără replică.