ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a promis joi, într-o conferință de presă că va declanșa acțiuni legale semnificative pentru a contesta alegerile din importante state - cheie după ce a văzut marja sa de victorie  diminuată de voturile târzii pentru vicepreședintele Joe Biden.  Principalul reproș al președintelui american în exercițiu pare să fie faptul că, deși urnele s-au închis în 3 noiembrie, voturile prin corespondență au continuat să sosească și ulterior și au înclinat balanța în favoarea lui Joe Biden. În același timp el a considerat subversive sondaje gonflate prezentate de presă anterior scrutinului, în favoarea lui Biden. SUBVERSIV a fost cuvântul-cheie al conferinței, repetat de patru-cinci ori.

„Credem că vor exista multe litigii, deoarece avem atât de multe dovezi, atât de multe dovezi, că se va ajunge probabil la cea mai înaltă instanță din țară. Veți vedea”, a spus el. „Credem că vor exista multe litigii, pentru că nu putem să furăm astfel alegerile”.

Și a continuat: ”Vrem ca fiecare vot legal să fie numărat și vreau ca fiecare vot legal să fie numărat ”. Vrem deschidere și transparență - fără secții de numărare secrete, fără voturi misterioase, fără voturi ilegale care să fie exprimate după ziua alegerilor”.

Președintele a spus că a anticipat în mod corect că buletinele de vot prin poștă au deschis calea fraudei.

„Oficialii democrați nu au crezut niciodată că pot câștiga onest aceste alegeri. Cred că de aceea au făcut buletinele de vot prin corespondență, unde există corupție și fraude uriașe ”, a spus Trump.

Președintele a mai spus că au existat o mulțime de „șmecheri” în aceste alegeri, plângându-se de faptul că lucrătorii electorali au îndepărtat observatorii electorali ai lui Trump sau î-au ținut la distanță de urmărirea numărului de voturi.

„Dacă numărați voturile legale, câștig cu ușurință. Dacă numărați voturile ilegale, acestea pot încerca să ne fure alegerile”, a spus Trump.

„În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, al mass-media, al comunității de afaceri și al giganților tehnologiei, am câștigat cu scoruri istorice și sondajele au greșit în mod deliberat. Subversiv.”, a continuat Trump. „Nu a fost anunțat valul albastru (culoarea Partidului Democrat)”, a spus el.

Detroit și Philadelphia, a avertizat de asemenea Trump, au o istorie de corupție în orașele lor și asta pune la îndoială rezultatele. Anumite locații, a spus Trump, au încetat să mai numere sau au depus  buletine de vot în primele ore ale dimineții alegerilor.

Președintele a spus că echipa sa a adunat „povești de groază” cu discrepanțe de vot, sugerând că le va dezvălui publicului.

„Scopul nostru este să apărăm integritatea alegerilor. Nu vom permite corupției să fure o alegere atât de importantă sau orice alegere în acest sens ”, a spus el.

Tăiat de televiziuni

Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declarațiilor președintelui Donald Trump, considerând că acesta "dezinformează" populația.


Canalele MSNBC, NBC News și ABC News au întrerupt, de asemenea, difuzarea conferinței de presă. Și dacă tot i-a cenzurat aproape toate mesajele din campanie și de după alegeri, Twitter este îndemnat acum de democrați să-i suspende  definitiv contul președintelui.
 
Parlamentarii democrați vor ca Twitter să suspende contul președintelui Trump până când toate voturile vor fi numărate.

Reprezentantul democrat Virginia Gerry Connolly a declarat pe Twitter că afirmația lui Trump că a câștigat Pennsylvania, Georgia și Carolina de Nord înainte de terminarea numărării este o „dezinformare pură”, a raportat Fox Business.Suspendați-i contul, @Twitter ", a scris Connolly. David Cicilline, a acuzat că tweet-ul lui Trump „o amenințare la adresa democrației noastre”.