ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O treime dintre persoanele înregistrate ca decedate din cauza Covid-19 în iulie și august ar fi putut să aibă drept cauză a morții cancerul sau un un accdident de mașină, au sugerat cercetătorii de la Universitatea Oxford

Experții de la Universitatea Oxford au descoperit că aproximativ 30 la sută dintre cei incluși în Oficiul pentru Statistică Națională (ONS)  decedați în timpul verii ar fi murit din cu totul alte cauze, scrie Daily Mail.

Datele apar în contextul în care Guvernul de la Londra a introdus așa numita Regulă a celor Șase, pentru a combate răspândirea bolii.

Adevăratele decese Covid: 238 din cele 796 de victime Covid înregistrate în iulie au murit, de fapt, din alte cauze, inclusiv cancer sau au pierit în accidente de mașini, în timp ce 93 din cele 312 victime Covid înregistrate în august nu fost, de asemenea, ucise de virus, arată o analiza a Biroului de Statistică Națională. Dr. Jason Oke, de la Centrul de medicină bazată pe dovezi de la Universitate, a declarat pentru The Telegraph: „Este important să știm adevărata rată a mortalității, deoarece ne oferă o idee despre impact.
 
În mod clar, Covid a avut un impact masiv în martie și aprilie, dar trebuie să știm acum dacă boala are același efect ca înainte”.
 
Echipa de la Universitatea Oxford este îngrijorată de faptul că numărătoarea excesivă făcută de autortități se va înrăutăți pe măsură ce pandemia continuă și că va da o reprezentare falsă a cifrei adevărate.

Informațiile l-au determinat pe Matt Hancock să ordone o revizuire urgentă a datelor, forțând Guvernul să-și reducă număril deceselor provocate de covid-19 cu 5.377. De acum înainte, numai decesele persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus în termen de 28 de zile de la deces vor fi listate ca fiind decedate de virus.