ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hebdomadarul francez Charlie Hebdo a infuriat mediile din Rusia, după ce a publicat o caricatură în care satirizează catastrofa aviatică petrecută sâmbăta trecută în Peninsula Sinai din Egipt, unde un charter rus Airbus A321 s-a prăbuşit cu 224 de persoane la bord, scrie themoscowtimes.com.

Caricatura înfăţişează un luptător ISIS care îşi pune mâinile în cap pentru a se apăra de rămăşiţe umane şi de bucăţi de avion care pică din cer. Mesajul desenului este "Statul Islamic: Aviaţia rusă şi-a intensificat bombardamentele".

"Caricatura nu are nicio legătură cu democraţia, nici cu libertatea de exprimare. Este o blasfemie", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Rusia şi Charlie Hebdo nu sunt la primul conflict. În ianuarie, după atentatul de la sediul revistei, în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, Moscova avertiza mass-media din Rusia, inclusiv site-urile de ştiri că, dacă vor publica desenele din ziarul francez Charlie Hebdo, vor fi automat incluse pe lista neagră guvernamentală, considerând caricaturile unor lideri religioşi, apărute în ziarul satiric francez, drept "inacceptabile".