ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Charlie Hebdo scandalizează din nou. Rețelele de socializare au luat foc după ce revista franceză, ținta unui atac sângeros, la Paris, în ianuarie, ia picior tragedia în urma căreia a murit băiețelul sirian Aylan Kurdi, înecat în apele Mării Egee.

La opt luni de la atacul sângeros de la Paris asupra redacției revistei satirice Charlie Hebdo, în care au murit 12 oameni, publicația revine cu noi desene controversate, scrie The Independent.

Pe prima pagină apare o caricatură în care sus scrie ”Bun venit imigranților!”, iar mai jos este desenat micuțul sirian Aylan Kurdi, zăcând pe plajă, cu fața-n jos. Lângă el apare un afiș, pe care scrie ”Atât de aproape de țintă” , iar pe plajă este înfipt un afiș cu următorul anunț:”PROMO! Menu 2 copii la preț de unu”, aluzie la reclamele pe care le fac lanțurile McDonald’s, având ca mascotă un clovn.

Aylan Kurdi, un băiețel în vârstă de 3 ani, a devenit imaginea simbol a crizei refugiaților. El a murit înecat, alături de fratele lui, de cinci ani, și de mama lor, în apele Mării Egee, pe coastele stațiunii turce Bodrum.
 
Într-o altă caricatură apare Iisus Hristos mergând pe apă, iar deasupra sa scrie:Dovada că Europa este creștină! Creștinii merg pe apă... copiii musulmani se îneacă!”.
 
Pe rețelele de socializare au apărut zeci de comentarii critice la adresa revistei, acuzată că batjocorește un episod atât de dramatic din criza imigranților. Unii spun că autorii caricaturii nu sunt decât o adunătură de rasiști, iar alții se întreabă:”Și acum  JeSuisCharlie?”