ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista satirică Charlie Hebdo nu cunoaște limite nici în fața morții. După ce a luat peste picior cutremurul de la Amatrice și tragedia aviatică din Egipt, din 2015, francezii de la Charlie Hebdo au făcut o caricatură și cu prăbușirea avionului rus, în urma căreia au pierit membri ai corului Armatei Roșii și numeroși jurnaliști, comentând cu sarcasm pe seama acestei tragedii aviatice.
 
Tragedia avionului Tu-154 este redată de Charlie Hebdo într-o serie de caricaturi, una mai crudă decât cealaltă: într-unul din desene apar membrii corului Armatei Roșii, toți morți, care fac solfegii "aaaaa", și sub care scrie:"repertoriul corului s-a extins". În  altă caricatură, arată avionul în cădere, cu comentariul "păcat ca la bordul aernovaei nu era și Vladimir Putin". Un alt desen comentează, sarcastic, că acum "după catastrofă, corul Armatei Roșii va cuceri un nou public".
 
 
O pierdere a pierdere a demnității umane!
 
Moscova a reacționat dur, condamnând desenele francezilor de la Charlie Hebdo, care nu cunosc limitele decenței și o pierdere a demnității umane.
Purtătorul de cuvânt al ministerul rus de Externe, Igor Konașenkov, a descris caricaturile drept "excremente pe hârtie". "Nu vom da nicio atenție acestor mizerii, care sunt umilitoare pentri o persoană normală", a spus oficialul rus, amintind că la începutul lui 2015 rușii își făceau selfie-uri cu tricouri pe care scria  "Je suis Charlie”, în semn de solidaritate cu oamenii din redacția revistei, uciși într-un atac armat pe 7 ianuarie 2015.

Charlie Hebdo nu este la primul scandal de acest gen. Revista care se pretinde satirică a făcut caricaturi jignitoare și la adresa seismului din Amatrice, care a ucis zeci de oameni sau după tragedia aviatică din Sinai, din noiembrie 2015, în care, de asemenea, a fost implicată o aeronavă rusă și în care au murit peste 200 de oameni.