ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista de satiră Charlie Hebdo, ținta sângerosului atac de la Paris, din ianuarie, o comite din nou. Publicaţia a lăsat-o mai moale cu Profetul Mahomed, alegându-şi ca ţintă victimele unei tragedii aviatice. 

Revista francez[ Charlie Hebdo şi-a atras un val de critici din cauza caricaturii recente, de pe copertă, in care apar victimele prăbuşirii avionului Malaysia Airlines, scrie Sunday Express.
 
Desenul ironizeaza, de fapt, descoperirea, recentă,  pe Insula Reunion a unor fragmente din aeronava dispărută anul trecut. După ce autoritățile malaeziene au anunțat că obiectele provin de la avionul prăbușit, oficialii australieni care conduc operațiunile de căutare au infirmat această informație. 
 
Caricaturiştii au ironizat această situație, dar cititorii consideră că desenul este unul de prost gust.

Pe coperta revistei apar două mâini desprinse de corp care par a atinge două nuci de cocos, acestea fiind, de fapt, doi sâni în putrefacție. 

Mesajul alăturat este: ”Am găsit puțin din pilot și dintr-o însoțitoare de bord”, iar în fundal apar două persoane care se bucură de descoperire.

Caricatura a stârnit revolta cititorilor mai ales că familiile victimelor trăiesc o nouă dramă. În ciuda informațiilor dătătoare de speranță din ultimele zile, misterul avionului dispărut încă nu a fost deslușit.