ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ironie macabră a revistei satirice franceze Charlie Hebdo apare într-o caricatură care are ca subiect tragedia din Italia, provocată de prăbușirea podului Morandi din Genova, în care au pierit 43 de oameni.

O imagine vitrioliantă apare în cea mai recentă ediție a săptămânalului Charlie Hebdo, legând tragedia din Genova de criza migranților, scrie agenția italiană ANSA.

Este vorba de un desen, pe fond galben, care arată podul rupt în două, în timp ce, în stânga caricaturii, printre maldăre de moloz și o mașină răsturnată, se află un imigrant negru care mătură. Desenul este însoțit și de un comentariu:„Construit de Italienii  - ... curățat de migranți”.

Nu ar fi prima dată când cei de la Charlie Hebdo depășesc limita oricărei logici, sfidând durerea unui popor, cu ironii de acest gen. Au făcut-o în 2016, după seismul din Amatrice, cu o caricatură intitulată "Cutremur în stil italian" . În desen apărea un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „paste în sos tomat”, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul „macaroane cu brânză". În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este "Lasagna". 

Tot în 2016, Charlie Hebdo a dat dovadă de același cinism, cu un desen care lua peste picior prăbușirea avionului rus Tu-154, în urma căreia au pierit membri ai corului Armatei Roșii și numeroși jurnaliști.
 
Francezii de la Charlie Hebdo nu s-au remarcat și prin derapaje rasiste, publicând o caricatură în care Simona Halep era reprezentată  strigând „Fier vechi, fier vechi!” cu trofeul Roland Garros în mâini.