ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imnul comuniștilor italieni „Bella Ciao”, coloană sonoră în serialul „La Casa de Papel”, a răsunat joi din minaretele din Izmir în locul obișnuitei chemări la rugăciune, ca urmare a unui atac informatic. Autoritățile au declanșat o anchetă,mai ales după ce episodul a făcut înconjurul rețelelor de socializare.

Divizia locală a Diyanet, autoritatea turcă pentru probleme religioase, a confirmat incidentul printr-un mesaj publicat pe Twitter. A fost menționat că a deschis o anchetă și a făcut o plângere la poliție, 
potrivit en24.news.

„Bella Ciao” a fost difuzat după ce „persoane necunoscute au sabotat și piratat sistemul de chemare la rugăciune”. Procuratura din Izmir a deschis o investigație privind incidentul, dar și în legătură cu utilizatori de social media suspectați că „au denigrat valorile religioase” pentru că au apreciat cele întâmplate, a relatat agenția Anadolu.

Un purtător de cuvânt al partidului conservator AKP, aflat la putere, a condamnat „vehement” incidentul petrecut în al treilea cel mai mare oraș turc, amenințând pe Twitter că făptașii vor fi găsiți.
 
Cântecul ”Bella ciao” este legat în istorie de comunis. „La revedere frumoaso” a devenit celebru in Italia, fiind considerat dintre imnurile partizanilor comuniști din cel de -al Doilea Război Mondial.