ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii au incendiat,vineri, biserica poliției din Santiago, în timpul primei manifestații din acest an din Chile, în cadrul căreia sunt cerute reforme sociale, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, biserica San Francisco de Borja a fost incendiată de un grup de indivizi mascați. Coloane groase fum erau vizibile din centrul orașului. Manifestanții au scos obiectele de cult și mobilierul din interiorul lăcașului de cult și au dat foc unor importante baricade în exterior.

Construită în 1876, biserica era consacrată forțelor de poliție de peste 40 de ani.

Forțele de poliție din Chile au condamnat acest atac, ca și incendiile care au vizat mai multe clădiri de patrimoniu din aceeași piață de la declanșarea manifestațiilor la 18 octombrie. Săptămâna trecută, cinematograful Arte Alameda a fost de asemenea ars, iar în săptămânile precedente localurile unei universități.

Din octombrie, manifestațiile au făcut 29 de morți. Un referendum va fi organizat la 26 aprilie pentru ca populația să hotărască dacă dorește modificarea Constituției, moștenită din perioada dictaturii lui Augusto Pinochet (1973-1990).