Un nou scandal privind vaccinurile lovește China.  Ciocniri violente între părinții unor copii din provincia Jiangsu, estul Chinei, și poliție, au avut loc săptămâna trecută, după ce 145 de copii au fost primit vaccinuri  anti-poliomelită expirate, anunță site-ul asianews.it.
 
Sute de părinți au protestat în fața birourilor guvernamentale din provincia Jiangsu, pentru a cere informații despre vaccinurile folosite pe copiii lor. Conform presei chineze, vaccinurile ar fi fost expirate incă din decembrie 2017 și cel puțin o sută dintre copiii vaccinați manifestă de săptămâni febră, erupții cutanate, frisoane, vărsături.
 
Oamenii s-au adunat în fața Centrului de sănătate Lichen din județul Jinhu (Jiangsu) pentru a cere explicații. Poliția a încercat să stăpânească furia oamenilor, existând momente tensionate, cu confruntări violente.

Guvernul local a confirmat că cel puțin 145 de copii, cu vârste între trei luni și patru ani, au primit vaccinuri anti-polio expirate. În urma acestui scandal, poliția a declanșat o anchetă, în care au fost vizați 17 reprezentanți ai guvernului, care ulterior au fost concediați și excluși din partid.

Guvernul local a descoperit că un lot de vaccinuri, în loc să fie distrus, a fost folosit până la epuizare. 

Unii părinți și-au reamintit și că și ceilalți copii ai lor, care acum sunt mari, au avut aceleași simptome pe care le au micuții vaccinați. Ei susțin că vaccinul expirat sau  periculos ar fi fost distribuit în China în ultimii zece ani.
 
Toți copiii sub vârsta de 14 ani, aproximativ 21.000, ar fi primit vaccinuri EXPIRATE pentru prevenirea unor boli.

Furia i-a făcut pe mulți părinți să intre în spital cu forța, cerând controlul dosarelor medicale privind vaccinările copiilor.

Pe rețelele de socializare, părinții au început să facă verificări privind loturile vaccinurilor, din istoricul de vaccinare al copiilor lor, și au constatat că vaccinurile expirate includ nu numai cele anti poliomielită, ci și cele DPT (tetanos, difterie, pertussis), dar și  vaccinurile împotriva hepatitei B și a varicelei.

Nu e prima dată când izbucnește un astfel de scandal: cazuri similare au alimentat în mod regulat, în ultimii ani, neîncrederea opiniei publice în vaccinuri. În 2013, șapte sugari au murit după ce au primit vaccinul împotriva hepatitei B. În urmă cu patru ani, țara a fost zguduita de un scandal imens privind utilizarea unor vaccinuri expirate care au provocat multe boli.

Anul trecut, descoperirea unui proces de fabricare ilegală de vaccinuri împotriva rabiei, într-un laborator din nord-estul țării, a declanșat, de asemenea, proteste de stradă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews