ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China va avea o poziție neutră în cazul în care Coreea de Nord va ataca Statele Unite, dar va interveni militar dacă Administrația Donald Trump și Coreea de Sud vor lansa operațiuni pentru a înlătura regimul Kim Jong-Un, avertizează cotidianul de stat Global Times.
 
China trebuie să afirme clar că în cazul în care Coreea de Nord lansează rachete care amenință Statele Unite, iar Statele Unite ripostează, China va fi neutră", a transmis publicația Global Times, afiliată Administrației comuniste de la Beijing, potrivit Mediafax.

„Dar, dacă Statele Unite și Coreea de Sud lansează operațiuni militare pentru a încerca să înlăture Administrația nord-coreeană și să modifice configurația politică în Peninsula Coreea, China va interveni pentru a împiedica acest lucru", precizează publicația oficială.

Rusia și China au elaborat un proiect pentru atenuarea crizei între Statele Unite și Coreea de Nord, anunță ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Figaro.