ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Oamenii de știință tehnocrați și transumaniști din China lasă deoparte toate constrângerile etice și morale, fiind hotărâți să controleze atât viața, cât și natura. Clonarea animalelor este o etapă premergătoare clonării oamenilor, așa cum s-au lăudat deja că se va întâmpla. Între biologia sintetică, editarea transgenică și clonare, populația mondială urmează să experimenteze rezultate neașteptate.” (Patrick Wood

China a realizat noi progrese în clonare prin crearea a trei „super-vaci”, relatează Business Insider. Potrivit susținătorilor, clonarea animalelor este utilizată în principal pentru îmbunătățirea calității și productivității animalelor, precum și pentru efectuarea cercetărilor în domeniul biotehnologiei. Anterior, China a clonat diverse specii, printre care bovine, oi, porci, cai și chiar animale de companie.

Oamenii de știință chinezi au clonat cu succes trei vaci care pot produce o cantitate neobișnuit de mare de lapte, a informat presa de stat. Potrivit cercetătorilor, aceste vaci clonate sunt capabile să producă cu 50% mai mult lapte decât produce o vacă americană medie.

Oamenii de știință au prelevat probe de țesuturi de la vaci din întreaga Chină și au folosit ceea ce se numește metoda de transfer nuclear al celulelor somatice, care presupune prelevarea nucleului dintr-o celulă a animalului care urmează să fie clonat și transferarea acesteia într-o celulă ou donată. Apoi embrionii sunt plasați în interiorul vacilor surogat.

Experimentul de clonare a început anul trecut la Universitatea de Știință și Tehnologie Agricolă și Silvică din Shaanxi, China. Cei trei viței, crescuți de oameni de știință, s-au născut în regiunea Ningxia în săptămânile premergătoare Anului Nou Lunar pe 23 ianuarie. Acești viței au fost clonați de la vaci foarte productive din rasa Holstein Friesian, originară din Olanda. Potrivit presei chineze de stat, animalele alese sunt capabile să producă 18 tone de lapte pe an, ceea ce reprezintă o cantitate de aproape 1,7 ori mai mare de lapte pe care o produce o vaca medie din Statele Unite.

Jin Yaping, om de știință principal care a condus experimentul, le-a descris ca fiind „super-vaci”. În plus, a spus el, această descoperire are o mare importanță pentru China, care își poate aduna și păstra într-un mod fezabil din punct de vedere economic cele mai bune vaci din țară, iar „super-vacile” sunt eforturi de revitalizare a sectorului său agricol cu animale de prăsilă.

Pentru vacile de lapte, China depinde în proporție de 70% de achizițiile de peste hotare. Potrivit Global Times, China are aproximativ 6,6 milioane de vaci, cu toate acestea, doar aproximativ 5 din 10.000 de astfel de vite din China sunt foarte productive.

„Doar folosirea tehnologiei de clonare nu va avea nicio semnificație economică, dar combinația dintre utilizarea tehnologiei de reproducere și utilizarea vacilor cu productivitate scăzută ca surogate ne-a permis să reproducem încă 20 de descendenți în comparație cu utilizarea clonării pentru o anumită perioadă de timp”, a spus Jin Yaping.

Clonarea în China va schimba regulile jocului în industria agriculturii?

China a făcut progrese semnificative în domeniul clonării animalelor în ultimii ani, folosind tehnici avansate pentru a clona diferite specii, inclusiv bovine, oi, porci și chiar animale de companie.

Cu toate acestea, utilizarea clonării animalelor în China nu este lipsită de provocări și controverse. Există îngrijorări cu privire la sănătatea și bunăstarea animalelor clonate, precum și la impactul potențial al tehnologiei asupra mediului. În plus, au loc dezbateri cu privire la considerentele de natură etică legate de utilizarea clonării, inclusiv cu privire la consecințele pe termen lung și riscurile potențiale.

În ciuda acestor provocări, China continuă să investească în cercetare și dezvoltare pentru a avansa în această tehnologie. Viitorul clonării animalelor în China rămâne incert, dar este clar că țara se află în prim plan în acest domeniu în evoluție rapidă și este pregătită să joace un rol semnificativ în viitorul acestuia, scrie Business Insider.