În timp ce China a dezvăluit la parada de marți o nouă rachetă de ultimă generație, considerată „arma apocalipsei”, putând „lovi SUA în 30 de minute cu zece focoase”, un general al armtei SUA a declarat „diversitatea” de gen și rasă drept „necesitate de luptă” împotriva forțelor omogene din China și Rusia. 

Vârful tehnologiei militare chineze - racheta nucleară intercontinentală de tip DF-41 - a defilat pentru prima oară la parada de la Beijing. Racheta, cu presupusă rază de acțiune de 14.000 de kilometri, ar putea, teoretic, să atingă teritoriul Statelor Unite în nu mai puțin de 30 de minute, potrivit The Sun. Atu-ul DF-41, în pofida celor 20 de metri lungime ai rachetei, este faptul că este mobilă și se poate ascunde oriunde în țară, spre deosebire de precedenta generație de rachete balistice nucleare, care se lansează dintr-un siloz fix.
 
În paralel, în Statele Unite, generalul american Lori Reynolds a declarat la un eveniment dedicat pușcașilor marini că „diversitatea” va face diferența în războaiele viitoare, potrivit site-ului american marinecorpstimes.com.

„Cred că un amestec dramatic de talent, din toate rasele, religiile, mediile și genurile va face diferența pe viitor”, a spus Reynolds.  Promovarea diversității este crucială deoarece este avantajul pe care China și Rusia nu îl dețin, a adăugat ea.

„Trebuie să vorbim despre diversitate ca despre o necesitate de luptă și în această seară o declar esențială pentru mediul informațional”, a mai spus generalul american,  în condițiile în care serviciul de cercetare al Congresului SUA și-a exprimat îngrijorarea, într-un raport publicat la jumătatea lui septembrie, cu privire la faptul că America este devansată de China în domeniul planoarelor supersonice.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews