ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce China a dezvăluit la parada de marți o nouă rachetă de ultimă generație, considerată „arma apocalipsei”, putând „lovi SUA în 30 de minute cu zece focoase”, un general al armtei SUA a declarat „diversitatea” de gen și rasă drept „necesitate de luptă” împotriva forțelor omogene din China și Rusia. 

Vârful tehnologiei militare chineze - racheta nucleară intercontinentală de tip DF-41 - a defilat pentru prima oară la parada de la Beijing. Racheta, cu presupusă rază de acțiune de 14.000 de kilometri, ar putea, teoretic, să atingă teritoriul Statelor Unite în nu mai puțin de 30 de minute, potrivit The Sun. Atu-ul DF-41, în pofida celor 20 de metri lungime ai rachetei, este faptul că este mobilă și se poate ascunde oriunde în țară, spre deosebire de precedenta generație de rachete balistice nucleare, care se lansează dintr-un siloz fix.
 
În paralel, în Statele Unite, generalul american Lori Reynolds a declarat la un eveniment dedicat pușcașilor marini că „diversitatea” va face diferența în războaiele viitoare, potrivit site-ului american marinecorpstimes.com.

„Cred că un amestec dramatic de talent, din toate rasele, religiile, mediile și genurile va face diferența pe viitor”, a spus Reynolds.  Promovarea diversității este crucială deoarece este avantajul pe care China și Rusia nu îl dețin, a adăugat ea.

„Trebuie să vorbim despre diversitate ca despre o necesitate de luptă și în această seară o declar esențială pentru mediul informațional”, a mai spus generalul american,  în condițiile în care serviciul de cercetare al Congresului SUA și-a exprimat îngrijorarea, într-un raport publicat la jumătatea lui septembrie, cu privire la faptul că America este devansată de China în domeniul planoarelor supersonice.