ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar de Stat Mike Pompeo și alți 27 de oficiali ai administrației Trump au primit interdicția de a intra în China.
 
Măsura vine după declarația lui Pompeo conform căreia oprimarea de către Partidul Comunist Chinez (PCC) asupra musulmanilor uiguri din regiunea Xinjiang este „genocid” și o crimă împotriva umanității, scrie LifesiteNews.

Printre cei incluși pe lista neagră a Beijingului se află și fostul secretar al sănătății și serviciilor umane Alex Azar, fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, fostul consilier pentru securitate națională Robert O'Brien și fostul consilier comercial la Casa Albă, Peter Navarro.
 
Ministerul de Externe de la Beijing a anunțat că „a decis sancționarea a 28 de persoane care au încălcat grav suveranitatea Chinei și care sunt responsabile de astfel de mișcări ale SUA cu privire la chestiuni legate de China”.

Ministerul i-a descris pe cei 28 de oficiali americani drept niște „politicieni anti-China” care, urmând „interesele lor politice egoiste, din prejudecată și ura față de China și fără a arăta respect pentru interesele poporului chinez și american, au planificat, promovat și executat o serie mișcări nebunești.
 
„Aceștia au interferat grav în afacerile interne ale Chinei, au subminat interesele Chinei, au jignit poporul chinez și au perturbat grav China-SUA relații”, acuză Beijingul.
 
Măsura marchează cea mai recentă tensionare a relațiilor dintre Washington și Beijing.

„Este în primul rând un semnal destinat administrației Trump care a părăsit Casa Albă și o reglare de conturi. Dar, în același timp, este un avertisment pentru viitorii politicieni americani”, a declarat Wu Xinbo, decanul Institutului de Studii Internaționale de la Universitatea Fudan. „Publicarea numelor lor este o formă de insultă și umilință”, susține acesta.