ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul chinez de Externe a transmis, vineri, felicitări echipei Joe Biden – Kamala Harris,  prin intermediul purtătorului de cuvânt, Wang Wenbin, subliniind că autoritățile din China respectă alegerea poporului american, transmite Dan Tomozei de la fața locului.

Solicitat să comenteze faptul că mai mulți lideri de stat și de organizații internaționale au transmis felicitări candidatului Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA, Wang Wenbin a declarat: „Urmărim răspunsul comunității interne și internaționale la aceste alegeri prezidențiale din SUA. Respectăm alegerea poporului american și îi felicităm pe domnul Biden și pe doamna Harris. În același timp, înțelegem că rezultatul alegerilor din SUA va fi stabilit în conformitate cu legile și procedurile SUA”.

Agențiile de presă notează că pentru Hong Kong, alegerea lui Donald Trump era crucială, președintele republican fiind cel care putea să răspundă ferm represiunii din ce în ce mai dure a Beijingului față de Regiunea Administrativă Specială Hong Kong. În timp ce o administrație condusă de  Biden ar fi mai puțin dispusă să se confrunte cu Beijingul.