China vrea să adopte un proiect care prevede judecarea fiecărui din cei 1,3 miliarde de persoane pe baza comportamentului social. Programul va fi unul pe viață și   atribuie ratinguri personalizate fiecărui reziident, informează Mediafax.

Bejing vrea să implementeze acest program de umărire până în anul 2020 și să-i pedepsească pe cei care comit abuzuri sau mită, pentru îmbunătățirea comportamentului social. Cei care beneficiază de un așa-numit "credit social" vor beneficia de "canale verzi", în timp ce cei care încalcă legile vor avea o viața dificilă.

Există multe critici legate de acest demers, deoarece se consideră că reduce oamenii la puțin mai mult de un raport. În China există deja aplicații online care  urmăresc activitatea indivizilor cu aplicații cum ar fi Tencent’s WeChat sau Ant Financial’s Alipay, un nod central pentru efectuarea de plăți, obținerea de împrumuturi și organizarea transportului

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.