ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chuck Norris a pornit un război cu mai multe companii de medicamente pe care le acuză că i-au „otrăvit" soția

Actorul american Chuck Norris (77 de ani) a pornit un război în instanță împotriva mai multor companii de medicamente pe care le acuză că i-au „otrăvit" soția, fostul model Gena O’Kelley (54 de ani). Femeia a rămas cu dureri cumplite, susține starul, s-ar fi intoxicat cu substanțe chimice folosite în tomografiile prin rezonanță magnetică ce i-au fost făcute pentru artrita reumatoidă de care suferă.

Chuck Norris a dat în judecată 11 companii de medicamente care, susține actorul, sunt responsabile pentru faptul că i-ar fi „otrăvit" soția cu o substanță chimică utilizată în scanarea RMN. În numele celei care îi este alături de 19 ani, starul cere daune de aproximativ zece milioane de dolari.

În urmă cu cinci ani, Gena O’Kelley a efectuat trei tomografii prin rezonanță magnetică în decursul unei săptămâni pentru artrita reumatoidă de care suferă. Medicii i-ar fi injectat medicamente pe bază de gadoliniu pentru a îmbunătăți claritatea rezonanței magnetice. În urma acestora, femeia susține că a fost la un pas de moarte și a rămas cu dureri cumplite, oboseală acută și senzația de arsuri. 

Studiile au arătat că gadoliniul este un metal care este reținut de unele organe, cum ar fi creierul, oasele și pielea. Potrivit Colegiului American de Radiologie însă s-au folosit preparate cu gadolinium pentru diagnosticarea și tratamentul a peste 300 de milioane de persoane începând din 1980. De asemenea, Administrația Americană pentru Alimentație și Medicamente a declarat în luna mai că nu a găsit nicio dovadă că gadoliniul reținut în organism poate fi dăunător. O agenție a Uniunii Europene a ajuns la aceeași concluzie în luna iulie, dar a recomandat totuși eliminarea gadoliniului din unii agenți de contrast ca măsură de precauție. Actorul acuză însă producătorii de medicamente că știu riscurile acestui metal, însă nu avertizează consumatorii. Norris spune că a cheltuit milioane de dolari pentru tratamentele Genei, care a fost nevoită să urmeze tratamente regulate cu celule stem pentru problemele sistemului nervos central. Totodată, firma de avocatură care îl reprezintă pe actor a intentat în ultimele săptămâni mai multe procese în numele unor persoane care susțin că au fost, de asemenea, intoxicate cu gadoliniu.

Chuck Norris și Gena O'Kelley s-au căsătorit la sfârșitul anului 1998 și au împreună un băiat și o fată (gemeni) în vârstă de 16 ani.