ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Femeia  care a murit, miercuri, după a fost împușcată de poliție în sediul Congresului, este Ashli Babbitt, veterană a  războiului din Irak și o susținătoare înfocată a președintelui Donald Trump. 
 
Tânăra de doar 35 de ani era din San Diego și a fost printre primii intrați în Capitoliu, în timp ce Senatul și Camera Reprezentanților erau încă în ședință, informează NBCSanDiego.

„Ashli ​​era loială și pasionată de ceea ce credea. Iubea această țară și se simțea onorată că a servit în forțele noastre armate”, a declarat Jackson pentru NBC 7.
Un tweet trimis de Babbitt marți făcea aluzie la protestul de miercuri, spunând că „furtuna este aici și ajunge la DC în mai puțin de 24 de ore. Peste întuneric va veni lumina”.
 
Babbitt a lucrat în armata americană, în cadrul Forțelor Aeriene, timp de 14 ani. Ea trăia în sudul Californiei, în regiunea San Diego, împreună cu soțul său, care a descris-o drept "un susținător hotărât al președintelui Trump". Soțul ei nu a participat la mitingul de la Washington.
 
Din filmările explicite de mai jos reiese că împușcarea tinerei nu era un act necesar și a fost făptuită fără respectarea regulilor obligatorii ale unui cadru înarmat al forțelor de ordine, fie el din Secret Service sau Poliția Capitoliului. Ashli nu era înarmată ca să se justifice împușcarea ei și, în plus, la ambele capete ale coridorului se aflau deja forțele speciale ale Poliției Metropolitane care ar fi trebuit să se coordoneze cu ofițerii din interior prin mijloacele de comunicare. Uciderea fostei veterane a războiului din Irak pare ori un act de pierdere totală a sensului realității - care se explică foarte greu pentru un profesionist al armelor - ori un act deliberat.

 
În total, patru oameni au murit în urma violențelor de la Capitol Hill, afirmă surse polițienești din capitala SUA. Cel puțin 14 polițiști au fost răniți, dintre care doi au fost internați la spital. Despre ceilalți trei morți nu au apărut, încă, detalii.