ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația The Sunday Times anunță că se caută voluntari printre britanici, pentru a fi infectați cu virusul care a ucis peste 3600 de persoane și a îmbolnăvit peste 107.000 la nivel mondial. 

Voluntarii vor fi plătiți cu 4.000 de euro (3.500 de lire sterline). Până la ora actuală, în Marea Britanie au fost înregistrate două decese și peste 200 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Voluntarii britanici care vor accepta să ia parte la cercetare vor fi plătiți „pentru a petrece două săptămâni relaxându-se în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Persoanele dispuse să facă parte din această cercetare vor fi infectate cu noul coronavirus și vor fi izolate, timp de 14 zile, fără niciun contact fizic cu lumea exterioară, într-un laborator din estul Londrei. Este vorba despre un experiment global. Cel puțin 24 de persoane vor fi plătite simultan pentru a fi infectate”, scrie publicația ctitată.

Cercetătorii din Seattle au început, de asemenea, să recruteze voluntari sănătoși pentru a participa la un studiu clinic pentru un vaccin dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Therapeutics, potrivit Wall Street Journal. Voluntarii nu trebuie să fie carantinați și vor primi până la 1.100 dolari. Două doze de vaccin ar putea fi testate pe voluntari, pentru a vedea dacă este produs un răspuns imun de protecție împotriva virusului. Dar, spun specialiștii,  până să poată fi ditribuit global ar putea să treacă un an- un an și jumătate.

De menționat că, în cazul în care testul are succes, este nevoie și de alte încercări, precum și de o serie de avize pentru ca în final vaccinul să fie introdus pe piață.