ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorii de la Universitatea din Wyoming și au găsit un nou inamic: un slogan al celebrilor cowboys. Astfel, domnii profesori susțin că noul slogan al instituției, care are ca mascotă un cowboy, promovează masculinitatea „heterosexuală albă".

Universitatea din Wyoming  a adoptat recent un nou slogan - „Lumea are nevoie de mai mulți cowboy”. Dar unii profesori s-au scandalizat, susținând că în acest fel se promovează masculinitatea „heterosexuală albă", scrie breitbart.com.

În fruntea mișcării anti slogan s-a plasat Christine Porter, profesor asociat, care a declarat: „Istoria cowboy-ilor, desigur, este mult mai diversă decât cea a rasismului și, probabil, și în ceea ce privește orientarea sexuală”. „Dar imaginea - adică ceea ce înseamnă cuvântul „cowboy” în mințile aproape tuturor americanilor - este aceea a unui bărbat alb, heterosexual”.

Mai mult , spune el, sloganul ar putea să-i ofenseze grav  pe elevii care nu sunt bărbați  și nici albi. „Tin foarte mai mult ca universitatea noastră să aibă un slogan care să-i facă pe toți oamenii să se simtă bineveniți aici", a adăugat Porter. „ Oricât de mândri am fi de tradiția noastră de cowboy, pur și simplu ea nu poate fi  extinsă dincolo de zona Rocky Mountain”.

Chad Baldwin, directorul de comunicare al școlii, declară că acuzațiile aduse noului slogan nu vor duce la eliminarea lui. „Acuzația conform căreia sloganul este sexist, rasist și ofensiv pur și simplu nu are nicio bază", a spus Baldwin. „Cowboy” este mascota și porecla oficială a universității, iar campania pe care am lansat-o va demonstra că este eficientă în atragerea atenției potențialilor studenți din afara Wyoming”, a completat acesta.