ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de militanți anti-Trump, în mare majoritate tineri cu fețele acoperite de cagule sau fulare, au provocat violențe vineri, în ziua în care Trump devenea al 45-lea președinte al SUA.

Înarmați cu bare de metal, aceștia au spart vitrinele mai multor magazine și localuri, toate simboluri ale sistemului capitalist american. Forțele de ordine au intervenit în forță ca să-i împiedice să ajungă în zona în care au avut loc evenimentele prilejuite de preluarea mandatului de președinte de către Donald Trump. Doi polițiști au fost răniți și peste 90 de demonstranți au fost arestați. Cei mai mulți arestați au fost acuzați de vandalism.

Protestatarii anti-Trump sunt conduși de mișcarea Disrupt J20, o organizație care, conform presei, este susținută de George Soros.

Printre manifestanți mai sunt cei de extremă stânga, anarhiști sau cei care fac lobby LGTB.

„Avem mulți oameni, din diverse medii, care sunt împotriva imperialismului american și credem că Trump va duce mai departe moștenirea”, a spus vineri liderul Disrupt J20, Alli McCracken, în vârstă de 28 de ani. El a explicat că grupul său este nemulțumit de atitudinea lui Trump față de femei, imigranți și musulmani.