Ciocniri violente între locuitorii unei insule din Grecia și forțele de ordine în urma deciziei guvernului de a construi un nou centru pentru migranți

Poliția greacă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de rezidenți revoltați care au încercat să stopeze construcția unui centru pentru migranți, pe insula Lesbos. Conflictele au avut loc pe fondul nemulțumirii din ce în ce mai mari privind politica de imigrare pe care o duce guvernul de la Atena.
Aproximativ 500 de persoane au încercat să blocheze descărcarea de utilaje grele și masarea de noi forțe ale poliției pe insulă, unde urmează să fie construită o nouă tabără de migranți. Localnicii au incendiat unele obiecte, in timp ce poliția a încercat să restabilească ordinea, potrivit presei locale. Fotografiile difuzate de presă arată demonstranți înarmați cu bâte, ripostând în fața forțelor de ordine, in alte imagini fiind surprinși oameni care fug după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene.
Centrul de migranți de pe insula Lesbos va înlocui tabăra actuală de pe insulă, care a fost construită pentru a adăposti puțin de 3.000 de persoane, dar care în prezent găzduiește mai mult de 18.000 de migranți. Guvernul elen avansează cu planurile de a construi spații de detenție pe insulele Lesbos, Chios, Samos, Kos și Leros.
Mii de migranți așteaptă pe insule să le fie procesate cererile de azil, majoritatea în tabere supraaglomerate, cunoscute sub numele de centre de primire. Migranții de pe insula Lesbos au protestat săptămâna trecută împotriva condițiilor precare, iar locuitorii insulei au ieșit în stradă cerând să se închidă toate facilitățile de primire a migranților.
Locuitorii din Lesbos au protestat de mai multe ori împotriva taberei de migranți de pe insula lor, invocând îngrijorări de supraaglomerare și siguranță. Luna trecută, majoritatea magazinelor și serviciilor publice au fost închise timp de o zi ca parte a unui protest anti guvernamental.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect
Recomandările noastre

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)