ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeaua de socializare Twitter a atacat mierucuri Uganda pentru interzicerea oricăror rețele de socializare înainte de alegeri. După ce l-a interzis pe Donald Trump, Twitter se plânge acum că „conversația publică” de pe platformele de socializare este mai importantă ca niciodată în ​​timpul procesului democratic”.

"Înaintea alegerilor din Uganda, auzim că furnizorilor de servicii de internet li se ordonă să blocheze aplicațiile de socializare și mesagerie. Condamnăm ferm închiderile internetului. Sunt extrem de dăunătoare, încalcă drepturile omului de bază și principiile #OpenInternet”, a declarat Twitter într-un comunicat.
Twitter a declarat că la începutul acestei săptămâni a suspendat o serie de conturi care vizau alegerile din Uganda.

"Accesul la informații și libertatea de exprimare, inclusiv conversația publică de pe Twitter, nu sunt niciodată mai importante decât în ​​timpul proceselor democratice, în special al alegerilor", a adăugat aceasta.

Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a interzis marți interzicerea tuturor aplicațiilor de socializare, inclusiv Facebook și Twitter, acuzându-le că se implică în viitoarele alegeri din 14 ianaurie.

Declarația celor de la Twitter, care l-a interzis săptămâna trecută pe președintele american Donald Trump și suspendase anterior contul New York Post pentru dezvpluirile legate de fiul președintelui ales, Joe Biden, a stârnit o indignare pe rețelele de socializare. Unii utilizatori acuză compania de ipocrizie cînd vorbește de „Libertate de exprimare”.

„Ați interzis partajarea unui articol negativ la adresa candidatului vostru preferat în timpul alegerilor din 2020, o manipulare flagrantă a libertății de exprimare și a conversației publice în mijlocul unui proces democratic important", a spus un utilizator de Twitter.
 
Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate de interdicție, dar a declarat că Uganda nu are de ales, mai ales după ce Facebook a eliminat mai multe conturi legate de campania sa de realegere.

"Dacă doriți să vă implicați împotriva (partidului de guvernământ), atunci nu veți putea opera în Uganda", a spus el într-un discurs național.

„Nu putem tolera această aroganță ca cineva să vină să decidă pentru noi cine este bun și cine este rău.”

Facebook a declarat luni că a eliminat o rețea de conturi legate de ministerul informațiilor din Uganda care „folosea conturi false și duplicate pentru a gestiona paginile, a comenta conținutul altor persoane, a identifica utilizatorii, a repartiza postările în grupuri pentru a le face să pară mai populare decât erau. ”