Un copil palestinian, în vârstă de doar 18 luni, a murit ars de viu într-un incendiu provocat în mod intenţionat de către presupuşi colonişti israelieni, în Cisiordania, a anunţat vineri poliţia israeliană.

Casa în care copilul şi familia sa dormeau a fost incendiată în satul Kfar Douma, lângă Nablus,anunţă BBC.

Părinţii şi fratele mai mare al victimei au reuşit să scape însă au fost grav răniţi. Tatăl victimei a putut să-şi salveze fiul mai în vârstă şi soţia, însă nu şi copilul mai mic.

Martori oculari spun că locuinţa a fost atacată cu bombe incendiare, o casă vecină fiind de asemenea afectată.

Se pare că atacatorii au inscripţionat în apropierea casei cuvântul "răzbunare" în ebraică.

"Acesta este un presupus atac motivat naţionalist", a declarat Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene.

"Ancheta preliminară sugerează că suspecţii au intrat în sat la primele ore ale dimineţii (de vineri), au incendiat case şi au inscripţionat pe case mesaje, cu sprayul, în ebraică", declară Forţele armate israeliene (IDF) într-un comunicat.

"Forţele IDF operează în prezent pentru a localiza suspecţii acestui atac", mai informează armata.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews