ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un articol din prestigioasa revistă americană The New Republic, jurnalistul Alex Shepard a folosit mai multe citate din Emil Cioran pentru a ironiza traseismul politic din SUA. Shepard spune că nu știe dacă republicanul Chris Christie, retras recent din cursa pentru învestitura republicană la alegerile prezidențiale, a citit operele filosofului român, dar i s-ar potrivi de minune, informează b1.ro.

„Nu am nicio idee dacă Chris Christie a citit operele pesimistului filosof român Emil Cioran. Însă aceste șapte citate i-au trecut fără îndoială prin minte în timp ce stătea în spatele lui Donald Trump, în Florida, seara trecută", a scris acesta.

Autorul articolului i-a  ironizat pe liderii Partidului Republican dar și discursurile susținute de Donald Trump. 

Chris Christie, actual guvernator al statului american New Jersey, a devenit în 2009 primul guvernator republican al acestui stat, după mai mult de 12 ani în care democrații au dominat. 

După ce a candidat la alegerile prezidențiale ale Partidului Republican, Christie a avut rezultate foarte slabe, iar acest lucru l-a făcut să treacă de partea politicienilor republicani care îl susțin pe Donald Trump.
 


Iată cele șapte citate din Emil Cioran pe care americanul le-a folosit pentru a-i ironiza pe politicienii americani: 

1. „Personal îmi dau demisia din omenire. Nu mai vreau și nu mai pot să fiu om. Căci ce aș mai putea face în această calitate? Să lucrez la un sistem social și politic sau să nefericesc o fată? Să mai urmăresc inconsecvențele în sistemele de filosofie sau să activez pentru realizarea idealului moral sau estetic? Ar fi prea puțin. Renunț la omenia mea, chiar dacă pe treptele pe care mă voi urca voi fi singur, dar absolut singur. Și apoi nu sînt atît de singur în lumea aceasta, de la care nu mai aștept nimic?",

2. „Adevăratele confesiuni nu se pot scrie decât cu lacrimi. Dar lacrimile mele ar îneca această lume, precum focul meu interior ar incendia-o".

3. „Trebuie să învățăm a muri mai rar. Orice boală e mai sănătoasă decât una care este provocată de o furie ascunsă". 

4. „Un mare pas înainte a fost făcut în ziua în care oamenii au înțeles că pentru a se chinui unii pe alții mai eficient vor trebui să se adune împreună, să se organizeze într-o societate". 

5. „Trăind mereu cu frica de a nu mi se întâmpla ce era mai rău, am încercat în toate situațiile sa le-o iau înainte, aruncându-mă spre nenorocire, cu mult timp înainte ca ea să apară". 

6. „Nimeni n ar mai îndrăzni să se privească în oglindă, căci o imagine grotescă și tragică în acelasi timp ar amesteca în contururile fizionomiei pete si dungi de sânge, răni care nu pot fi închise și șiroaie de lacrimi care nu pot fi stăpânite. Aș avea o voluptate plină de groază să văd cum izbucnește, în armonia comodă și superficială de fiecare zi, un vulcan de sânge, țâșniri roșii ca focul și arzătoare ca deznădejdea, cum toate rănile ființei noastre s ar deschide iremediabil pentru a face din noi o erupție sângeroasă. Numai atunci am pricepe și am aprecia avantajele singurătății, care ne face suferința atât de mută și de inaccesibilă. Într o erupție sângeroasă, într un vulcan al ființei noastre, întreg veninul supt din lucruri nu ar fi suficient pentru a otrăvi întreaga această lume? Este atât venin, atâta otravă în suferință!".
7. „Nu merită să te sinucizi, deoarece o faci întotdeauna prea târziu"