ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ahmad Khatami, un cleric senior al Iranului, a avertizat miercuri Statele Unite că în cazul în care acestea vor ataca Iranul, administrația de la Teheran va ataca la rândul său aliații Statelor Unite din zonă, inclusiv Israelul, relatează Reuters.
 
„Americanii spun că trebuie să acceptăm ce ne spun. Acestea nu sunt negocieri, este dictatură”, a declarat clericul.

„Republica Islamistă și Națiunea Iraniană vor combate acest tip de dictatură”, a adăugat acesta.

De asemenea, clericul a transmis faptul că ofertele președintelui american Donald Trump privind discuțiile directe cu liderii iranieni nu vor fi acceptate.

Președintele iranian Hassan Rouhani afirma anterior că puterea militară a Iranului a fost cea care a împiedicat Washington-ul să-l atace și a promis că Teheranul va spori puterea militară a țării.

Administrația Trump a reimpus sancțiuni Iranului lunea aceasta, după ce s-a retras din tratatul nuclear internațional cu Iranul din 2015, susținând că acesta nu va opri regimul de la Teheran să dezvolte o bombă nucleară.