Chris Hughes, care a fondat în Facebook în urmă cu 15 ani împreună cu Mark Zuckerberg și alții, în perioada în care erau studenți la Harvard pentur a contribui la campania lui Obama din 2007, crede că Guvernul american ar trebui să dezasambleze platforma social media, scrie site-ul 10tv.com.

Într-un articol publicat în New York Times, citat de Variety, Hughes susține că Zuckerberg deține „o putere necontrolată” ceea ce reprezintă un fapt „fără precedent și ne-american”.

El spune că este furios că această concentrare a lui Zuckerberg  pe creștere „l-a făcut să sacrifice securitatea pentru clicuri”.
 
Hughes este acum copreședinte al Economic Security Project și consilier la Roosevelt Institute. „Sunt îngrijorat că Mark s-a înconjurat de o echipă care îi consolidează părerile și nu i le contestă”.

În același articol, Hughes a făcut apel la Comisia Federală pentru Comerț și la Departamentul de Justiție să forțeze Facebook să facă din Instagram și WhatsApp companii separate și să interzică Facebook să facă achiziții timp de câțiva ani.

„Suntem o națiune cu o tradiție de a ține în frâu monopolurile indiferent de cât de bine intenționați sunt liderii acestor companii”, a scris Hughes.
Rețeaua de socializare Facebook are peste două  miliarde de utilizatori. De asemenea, deține CeiApp, Messenger și Instagram, fiecare utilizată de mai mult de 1 miliard de persoane. Facebook a cumpărat Instagram în 2012 și WhatsApp în 2014.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews