ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chris Hughes, care a fondat în Facebook în urmă cu 15 ani împreună cu Mark Zuckerberg și alții, în perioada în care erau studenți la Harvard pentur a contribui la campania lui Obama din 2007, crede că Guvernul american ar trebui să dezasambleze platforma social media, scrie site-ul 10tv.com.

Într-un articol publicat în New York Times, citat de Variety, Hughes susține că Zuckerberg deține „o putere necontrolată” ceea ce reprezintă un fapt „fără precedent și ne-american”.

El spune că este furios că această concentrare a lui Zuckerberg  pe creștere „l-a făcut să sacrifice securitatea pentru clicuri”.
 
Hughes este acum copreședinte al Economic Security Project și consilier la Roosevelt Institute. „Sunt îngrijorat că Mark s-a înconjurat de o echipă care îi consolidează părerile și nu i le contestă”.

În același articol, Hughes a făcut apel la Comisia Federală pentru Comerț și la Departamentul de Justiție să forțeze Facebook să facă din Instagram și WhatsApp companii separate și să interzică Facebook să facă achiziții timp de câțiva ani.

„Suntem o națiune cu o tradiție de a ține în frâu monopolurile indiferent de cât de bine intenționați sunt liderii acestor companii”, a scris Hughes.
Rețeaua de socializare Facebook are peste două  miliarde de utilizatori. De asemenea, deține CeiApp, Messenger și Instagram, fiecare utilizată de mai mult de 1 miliard de persoane. Facebook a cumpărat Instagram în 2012 și WhatsApp în 2014.