ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a declarat joi, în cursul unei reuniuni la Londra, că, pentru înfrângerea Statului Islamic, trebuie distrusă ideea unui califat bazat pe ideologia barbară a organizației, transmite DPA.

Reprezentanți ai țărilor membre ale coaliției globale împotriva Daesh (acronimul arab al Statului Islamic — n.r.) discută la Londra despre accelerarea campaniei împotriva Statului Islamic în Siria și Irak în 2017. Reuniunea, a șasea din acest an a grupului celor 68 de state, este găzduită de ministrul britanic al apărării, Michael Fallon.

„Daesh pierde teren, bani și luptători. În 2017 va trebuie să păstrăm același ritm pentru a le da acestor teroriști o lovitură decisivă', a declarat Michael Fallon.


Potrivit lui Ashton Carter, contracararea tentativelor grupării teroriste de a se reloca și de a se reinventa trebuie să constituie, de asemenea, o prioritate în anul viitor.

Coaliția a executat peste 300 de lovituri aeriene începând din noiembrie, în cadrul operațiunii vizând izolarea orașului sirian Raqqa, capitala de facto a Statului Islamic, și colaborează cu forțele irakiene aflate în campanie pentru recucerirea orașului Mosul.