ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O coaliție de companii private a lansat un „plan pentru identificarea digitală”, prin care îndeamnă statele individuale americane să adopte politicile necesare pentru a introduce un sistem de identitate digitală.

„În decembrie 2022, Better Identity Coalition a lansat un set complementar de recomandări de politici pentru oficialii guvernamentali, intitulat Better Identity in America: A Blueprint for State Policymakers (O identitate mai sigură în America: un model pentru factorii guvernamentali de decizie)”, potrivit site-ului oficial.  

„Aceste recomandări se axează direct pe modalitățile în care guvernele pot îmbunătăți confidențialitatea și securitatea soluțiilor privind identitatea digitală.”

Better Identity Coalition, lansată în 2018, este un parteneriat intersectorial format din 27 de companii care dezvoltă inițiative de politici pentru a genera soluții mai bune pentru verificarea identității și autentificare.

Membrii fondatori ai Better Identity Coalition sunt lideri din industria serviciilor financiare, din asistență medicală, tehnologie, telecomunicații, tehnologie financiară, plăți și securitate, potrivit thegatewaypundit.com.  

Membrii sunt AT&T, CVS, Discover, Early Warning, Equifax, Experian, Facetec, Fidelity, ID.me, IDEMIA, JPMorgan Chase & Co., LexisNexis, MassMutual, Mastercard, Microsoft, Norton LifeLock, Notarize, Okta, OneSpan, Onfido, PNC Bank, Ping Identity, TransUnion, Uniken, US Bank, Wells Fargo și Yubico.


 
Coaliția a lansat o nouă versiune a „planului său de politici”, care se adresează în special legislatorilor statelor și subliniază șase inițiative principale pentru „îmbunătățirea securității, confidențialității, confortului și incluziunii soluțiilor de identitate digitală”.

Planul pentru factorii de decizie evidențiază șase inițiative-cheie:

1. Plasați DMV [Departamentul de Autovehicule] în centrul soluțiilor de identitate digitală.
2. Stabiliți servicii de validare a atributelor la birourile de înregistrări ale populației pentru a sprijini sistemele de verificare a identității de la distanță de ultimă generație, centrate pe consumator.
3. Îmbrățișați inovația privind identitatea [digitală], pentru servicii mai bune.
4. Asigurați-vă că identitatea funcționează pentru toată lumea.
5. Promovați și prioritizați autentificarea sigură.
6. Nu faceți rău.

„Nu faceți rău? Serios? Încălcarea vieții private și a libertății cetățenilor înseamnă, prin definiție, «a face rău»”. (Patrick Wood)  

Reclaim the Net explică::

Coaliția încurajează statele să facă din departamentul lor pentru autovehicule nucleul dezvoltării și menținerii sistemelor de identificare digitală, întrucât aceste departamente sunt esențiale pentru sistemele de identificare ale fiecărui stat.

A doua recomandare se referă la actualizarea birourilor de evidență a populației, care să creeze servicii de validare a atributelor. Aceste înregistrări includ baze de date despre nașteri, decese și căsătorii.

A treia recomandare este ca oficialii guvernamentali să nu se mai teamă și să nu se îndoiască de inovațiile privind identificarea digitală, cum sunt permisele de conducere digitale, încurajând adoptarea mai largă a acestora de către publicul general.

De asemenea, factorii de decizie trebuie să se asigure că sistemele de identificare digitală îndeplinesc standardele guvernamentale și din industrie.

A patra recomandare este ca guvernul să asigure participarea 100% a publicului la sistemul ID-urilor digitale, vizând inclusiv populațiile marginalizate și asigurându-se că primesc aceeași atenție, cum ar fi accesul la aplicația de mobil pentru permisul de conducere [care înlocuiește permisul fizic].