ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O postare de pe rețelele sociale promovează afirmația unui politician austriac care a susținut că testele COVID-19 sunt ineficiente deoarece chiar și Coca-Cola a dat rezultate pozitive pentru boală.
 
Experimentul a fost făcut de deputatul Michael Schnedlitz, în timpul unei ședințe din Parlamentul de la Viena. Deputatul Michael Schnedlitz a vrut să demontreze tuturor că testele rapide pentru depistarea coronavirusului sunt ineficiente.  Așa că, în timpul unei ședințe din Parlamentul de la Viena, deputatul ar fi adus un pahar de Coca-Cola și un test.
 
După ce a turnat o picătură pe banda unui test rapid, rezultatul a ieșit pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea și pe pagina sa de Facebook și a acuzat Guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro.
 
Producătorul testelor, laboratorul Dialab, care a văzut filmulețul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece  deputatul austriac ar fi omis un pas important în experimentul său, și anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluție specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”.

Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

„Dacă ați fi folosit corect testul, așa cum este descris în textul atașat, ar fi negativ”, scrie producătorul.
Similar, un internaut a realizat un experiment în urma căruia a arătat că și sucul de mere are COVID-19. Ulterior s-a demonstrat că rezultatul a fost interpretat greșit.